anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Au început concedierile la Poştă

„De la 1 aprilie putem vorbi de restructurări. Este jale", susţine Elena Bârlescu, lider de sindicat al Poştei din Iaşi.

GALERIE
postas-clujean
 • postas-clujean
- +

La Poştă au început să apară nori sumbri. Deja a început procesul de disponibilizare în mediul rural. „De la 1 aprilie putem vorbi de restructurări. Este jale. Unii factori poştali din mediul rural deja au primit încă două, trei sate pe lângă cele pe care le aveau, dar acum lucrează cu jumătate de normă. Eu consider că aşa doreşte conducerea să-i oblige să-şi dea demisia, ca să nu le dea salarii compensatorii”, a spus Elena Bârlescu, lider de sindicat al Poştei din Iaşi.

Ea nu a specificat care este numărul celor au fost disponibilizaţi. Bârlescu a continuat, însă, arătând şi alte modificări care îşi fac simţită prezenţa atât asupra angajaţilor Poştei, cât şi asupra celor ce apelează la serviciile companiei. „S-au făcut nişte modificări care afectează direct activitatea Poştei, dar şi clienţii companiei. De exemplu, începând de sâmbăta trecută, la oficiul poştal 1 din Cuza Vodă s-a redus numărul ghişeelor de la patru, câte funcţionau înainte, la două. În felul acesta, oficiantele vor avea mai mult de lucru şi, din păcate, cu siguranţă vor apărea şi nemulţumiri din partea clienţilor. Este strigător la cer ce se întâmplă. Până acum, conducerea companiei nu a discutat şi nu a negociat nimic cu noi. Nu aş şti să vă spun exact câte persoane au fost disponibilizate din mediul rural”, a completat Elena Bârlescu. Pentru a afla mai multe informaţii, am încercat să-l contactăm şi pe Dragoş Serseniuc, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.

 
 Tichie de mărgăritar
 
Porsche Leasing România a depus, la finele lunii martie, singura ofertă în cadrul licitaţiei pentru furnizarea în leasing către Poşta Română a unui număr de 607 autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani. Oferta Porsche Leasing România a fost depusă în asociere cu Porsche România, Porsche Broker de Asigurare şi MHS Truck&Bus, potrivit datelor operatorului poştal. Termenul de depunere a ofertelor a expirat la 28 martie. Conform datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro, licitaţia a fost contestată de Auto Exact SRL, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins cererea. Potrivit caietului de sarcini, flota de autovehicule Poştei Române include autoutilitare tip furgon - 516, autoşasiu - 82 şi remorci - 9. "La finalul perioadei de leasing, achizitorul urmează să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul de a dobândi proprietatea asupra obiectelor în leasing (...). Asigurarea CASCO pentru autovehicule, parte a contractului de leasing, va acorda despăgubiri pentru avarii în staţionare sau în mers, cu franşiză zero, confom conditiilor de asigurare, pe teritoriul României", se precizează în anunţul de participare publicat de Poşta Română.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.