anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Ce trebuie să facă firmele pentru ca angajații să primească 2.500 lei pentru laptop

GALERIE
lucru de acasa
 • lucru de acasa
- +

A apărut Ordinul ministrului Muncii 1376/2020 în Monitorul Oficial de joi, care cuprinde declarația pe proprie răspundere și alte formulare pe care trebuie să le trimită firmele la agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a beneficia de ajutoarele de câte 2.500 de lei pentru achiziționarea de laptopuri pentru telesalariați.

Reamintim că, prin ordonanța de urgență 132/2020, Guvernul a instituit, printre altele, un ajutor de 2.500 de lei care se acordă firmelor pentru mijloace tehnice destinate salariaților care lucrează în regim de telemuncă.

Suma poate fi cerută până la finalul anului 2020, pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă cel puțin 15 zile în starea de urgență.

Cu acest ajutor, firmele vor putea achiziționa doar echipamente noi, de următoarele tipuri:

 • laptop sau notebook

 • tabletă

 • smartphone

 • periferice aferente celor de mai sus

 • echipamente pentru conectarea la internet a celor de mai sus

 • licențe software pentru aceste dispozitive.

Pentru ca firmele să poată beneficia de banii de la stat, reprezentanții societăților respective trebuie să depună la agențiile de ocupare a forței de muncă următoarele documente:

 • cerere potrivit modelului anexat la ordinul de ministru,

 • declarație pe proprie răspundere cum că salariații pentru care se cer bani de echipamente au lucrat cel puțin 15 zile în regim de telemuncă în starea de urgență,

 • lista telesalariaților pentru care se cer banii de echipamente.

Aceste documente se transmit prin mijloace electronice, repectiv prin site-ul guvernamental aici.gov.ro la agențiile de ocupare a forței de muncă de care aparțin angajatorii.

Directorii executivi ai agențiilor vor decide cui i se aprobă și cui i se respinge cererea de ajutor. În zece zile de la înregistrarea documentației depuse de angajatori până pe 31 decembrie 2020, agențiile fac plățile în conturile indicate de firme, în ordinea primirii cererilor și în limita fondurilor disponibile. Circa 10.000 de salariați ar fi vizați de acest ajutor.

În termen de 30 de zile de la primirea banilor de la stat, firmele trebuie să depună la agenții, prin portalul aici.gov.ro documentele justificative pentru bunurile cumpărate: facturi foscale de la furnizori, bonuri, chitanțe sau extrase de cont aferente plății facturilor, precum și fișele de evidență a obiectelor de inventar date în folosință salariaților care muncesc în regim de telemuncă.

Firmele care nu au trecut în contractele de muncă telemunca la momentul stării de urgență, măcar pentru cele 15 zile cerute acum pentru ajutorul de laptop, și care nu au consemnat acest lucru în REVISAL nu se mai încadrează la acest sprijin de 2.500 de lei.

Aflați amănunte de pe startupcafe.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.