EXCLUSIV: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro
Licitatia organizata ieri de compania Delgaz Grid SA, în proprietatea careia se afla imobilul, (...)
citeste totsambata, 06.03.2021
Iașiul găzduiește o nouă ediție a Târgului de Cariere, cea mai importantă rețea de evenimente de profil din România. Este a cincea ediție a Târgului de Cariere la Iași și a doua din această toamnă, după ce în octombrie a fost organizată, tot la Palas, o ediție specială, dedicată exclusiv industriei de IT. Evenimentul va avea loc în Atriumul Palas, marți și miercuri (5 și 6 noiembrie), de la 11:00 la 19:00.
Conform unui studiu IRES derulat în această primăvară la Târgul de Cariere, evenimentele de carieră și recrutare au devenit a doua opțiune la nivel național, după internet, pentru tinerii români aflați în căutarea unui loc de muncă. Conform estimărilor făcute de companiile participante la Târgul de Cariere, în ultimii ani s-au făcut peste 18.000 de angajări în cadrul evenimentului.
Ce poți face marți și miercuri la Târgul de Cariere?
La evenimentul din 5 și 6 noiembrie iau parte 30 de companii din toate domeniile, cu o ofertă de sute de locuri de muncă în servicii, retail, inginerie, financiar, management, IT, dar și în alte domenii. Printre angajatorii participanți la eveniment sunt companiile Firecredit, Amazon, Delphi și McDonald's. Programul de vizitare este de la 11.00 la 19.00 în fiecare zi, iar intrarea este liberă.
În total peste 50 de companii distincte au ales Târgul de Cariere pentru a-și prezenta oferta de joburi și carieră în fața ieșenilor. După ce evenimentul dedicat IT-ul a atras mai mult de 2000 de candidați de profil, organizatorii se așteaptă ca la evenimentul de săptămâna viitoare să participe cel puțin 4000 de candidați, oferta de locuri de muncă acoperind de data aceasta toate domeniile. Mai multe detalii despre companiile participante și despre joburile disponibile pot fi găsite pe www.targuldecariere.ro.
„Oferim stagii de practică pentru studenți, burse pentru studii de masterat în Franța, locuri de muncă în meserii de viitor. Ambiția noastră este să devenim angajatorul preferat al candidaților interesați de dezvoltarea unei cariere într-un domeniu dinamic, de viitor, cel al eficienței energetice ”, declară Laurențiu Lupu, reprezentantul Dalkia, una dintre companiile care participă pentru prima oară la Târgul de Cariere.
„Participăm la TdC pentru că dorim să întâlnim persoane dinamice, dornice de afirmare, loiale, atât profesioniști cu experiență care doresc să-și construiască o carieră de succes, cât și tineri talentați, la început de drum, care doresc să crească profesional în cadrul companiei noastre. Acțiunile de promovare de mare anvergură ale acestui eveniment ne facilitează de fiecare dată întâlnirea cu aceste persoane”, spune și Elena Munteanu, reprezentant al Arabesque, o companie cu tradiție deja îndelungată la Târgul de Cariere.
Participanții se vor bucura nu doar de ofertele de angajare prezentate de companii, ci și de oferte de internship și de voluntariat, precum și de training-uri și seminarii, în cadrul Atelierului de Cariere, componenta de educație a Târgului de Cariere. Din oferta Atelierului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. Participarea la evenimentele Atelierului este gratuită și se face pe baza formularului de înscriere de pe www.atelieruldecariere.ro.
Principale mituri legate de târgurile de locuri de muncă
În jurul târgurilor de locuri de muncă s-au format adevărate mituri, multe dintre ele însă ușor de demontat.
1. Companiile vin la târg numai ca să se laude
„Se spune că de multe ori angajatorii care participă la târguri nu au în realitate posturi disponibile și că vin acolo numai pentru a-și face reclamă. Sigur că vizibilitatea e importantă pentru orice companie, dar ea singură nu este un motiv suficient pentru ca un angajator să plătească taxele de participare și cheltuielile conexe târgului și să „blocheze” timpul de lucru al reprezentanților lor pe durata participării la eveniment. În general, nicio companie nu participă la târgurile noastre dacă nu are posturi disponibile sau programe de internship în derulare.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)
2. Angajările se fac pe loc
„Unele persoane, de obicei cele care nu au participat niciodată la asemenea evenimente, își imaginează că angajările s-ar face pe loc. Aceasta este însă o așteptare nerealistă, angajarea pe loc nefiind posibilă din punct de vedere legal și nici din punct de vedere procedural: cine își poate asuma răspunderea de a angaja pe cineva după numai câteva minute de conversație, fără verificarea CV-ului, fără teste profesionale etc.?. La târgurile de locuri de muncă se pot face mini-interviuri, programări pentru interviurile de angajare ulterioare, nicidecum angajări pe loc.”
3. La târguri participă mereu aceleași companii
„E drept că angajatorii locali cei mai importanți, fiind companii mari și deschizând mai mereu posturi noi, obișnuiesc să participe la multe târguri de locuri de muncă, dar asta nu face oferta lor mai puțin valoroasă, ci, dimpotrivă, acesta este un motiv în plus pentru a avea încredere în seriozitatea acestor companii. De asemenea, din experiența noastră de 7 ani și 80 de târguri organizate, vă mai putem spune că, din punct de vedere statistic, nici nu se pune problema ca angajatorii să fie mereu aceiași la târguri: la târgurile noastre, de exemplu, au participat până acum circa 600 de companii distincte.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)
4. Joburile sunt numai pentru cei cu experiență
„Fiecare organizator își dedică evenimentele publicului țintă pe care și l-a stabilit prin natura activității sale. AJOFM-ul organizează în mod tradițional târguri de locuri de muncă pentru șomeri (în ultimii ani a început să dedice evenimente și altor categorii sociale), organizațiile studențești implementează târguri pentru studenți și pentru recent absolvenți. În funcție de specificul fiecărui târg și de publicul țintă pe care fiecare eveniment îl promite companiilor angajatoare, acestea aleg să participe cu oferta de locuri de muncă cea mai potrivită conceptului. Târgul de Cariere, de exemplu, este dedicat tinerilor cu vârste între 20 și 30 de ani, cu studii superioare. La noi se găsesc joburi atât pentru cei cu experiență, cât și pentru debutanți.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)
5. Nimeni nu s-a angajat vreodată în urma participării la un târg
„Deși acest mit e foarte răspândit, el este, de la distanță, cel mai ușor de demontat. Companiile participante la evenimentele noastre nu ar reveni mereu la târguri, investind bani și resurse în aceste participări repetate, dacă ele nu s-ar solda cu angajările pe care și le planifică. De altfel, împreună cu clienții noștri am estimat, în baza declarațiilor lor, că în ultimii ani la Târgului de Cariere am facilitat angajarea a circa 18.000 de tineri. Unele companii, la deschiderea unui birou într-un nou oraș, participă la evenimente de recrutare tocmai pentru că înțeleg că de acolo pot pleca cu primii lor angajați, personaje reale și nu mitologice.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)
Târgul de Cariere în cifre
Târgul de Cariere a luat ființă la Cluj-Napoca în 2006, iar astăzi are la activ peste 80 de evenimente organizate în toate marile orașe ale României și în Chișinău. Peste 18.000 de tineri au fost angajați ca urmare a participării la evenimentele de carieră, conform estimărilor angajatorilor participanți.
48,1% dintre candidații Târgului de Cariere sunt absolvenți de studii superioare, în timp ce alți 25,5% sunt în curs de absolvire. 65,3% dintre ei au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, iar 67,4% au deja experiență de muncă (între 1 și 7 ani).
98% dintre companiile care participă la Târgul de Cariere declară că vor reveni și la edițiile următoare, fiind satisfăcute de rezultate obținute la capitolul „recrutare”.
Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park și Miraje.
Cuvinte cheie: + Targul de cariere, Radu Neag,
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cinci persoane, între care doi copii, rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit
Renate Weber este convinsa că demiterea sa loveşte în instituţia Avocatului Poporului
Twitter testează un buton de „anulare” în timp ce se trimite un tweet
Celebrele trucuri de memorie ale lui Sherlock Holmes sunt într-adevăr eficiente
A fost actualizată lista statelor considerate cu risc epidemiologic
Canada a autorizat vaccinul Johnson & Johnson: “există dovezi puternice care arată beneficiile”
Poliţişti cercetaţi, după ce au agresat jurnaliştii unui post de televiziune
Mikloş Andrea s-a calificat în finală la 400 metri, la CE de atletism indoor, de la Torun
VIDEO: Lider AUR, fost candidat la Camera Deputaţilor, arestat într-un dosar de proxenetism
Elevii din anii terminali vor merge la şcoală fizic chiar şi în localităţile din scenariul roşu
Un camion a spulberat patru autoturisme. Ce s-a întâmplat cu pasagerii
Balerinul francez Patrick Dupond a murit la vârsta de 61 de ani
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toţi turiştii
O fată de 13 ani a fost abuzată sexual timp de cinci ani de mama şi de tatăl ei
Comitetul de coordonare a vaccinării: 47.353 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
Toate persoanele care intră în Republica Moldova, plasate în izolare pentru 14 zile
Soţia bărbatului care a ucis doi muncitori în Oneşti rămâne în arest preventiv
Poliţia din Cluj caută o persoană care a decapitat două pisici
Bărbatul ucis de roata desprinsă era bulibaşa romilor din Vrancea. Roata a urcat scările
S-au decis scenariile în care vor funcţiona şcolile din Iaşi săptămâna viitoare
Tănărul care s-a sinucis credea că iubita face experimente pe creierul lui. Fata, martoră la scenă
Polițist implicat în furtul a 300.000 € din Arad. Victima legată, agentul stătea „de șase”
Rădoi a anunţat lista lărgită a "stranierilor" pentru meciurile din preliminariile CM
”Să tacă armele!”, ”Ajunge cu violenţele, extremismul, intoleranţa”, tună Papa Francis la Bagdad
Chirica dă vina pe Chichirău că nu l-a lăsat să aranjeze cu concurs
Curtea de Apel a respins cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar
Hacker reţinut de procurorii ieşeni pentru o lovitură de 620.000 de euro
Studiu despre Covid-19: Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket
Operațiune fără precedent în SUA. Poliția a găsit 150 de copii care erau dați dispăruți
O companie IT cu sute de angajaţi la Iaşi cumpără agenţia Five, cu sedii în SUA şi Croaţia
Tot mai mulți copii ajung cu arsuri grave la Spitalul Sf. Maria. Avertismentul medicilor
Universitățile din România schimbă strategia de examinare, după scandalul de la Drept
Prima româncă depistată cu tulpina sud-africană, o cunoscută jurnalistă TV
De ce nu au fost puse perne pneumatice în cazul tânărului care s-a aruncat de pe un cămin
Duș mobil pentru oamenii străzii din Iași. Mașina va fi sfințită de PS Iosif Păuleţ
SUA înregistrează sub 40.000 de contaminări zilnice pentru prima oară după cinci luni
Fostul baron ALDE, Ioan Ciugulea, a „ciugulit” o şpagă de 300.000 de lei
Cum au fost româncele afectate de pandemie: 58% spun că munca de acasă a fost o corvoadă
Beatrice Rancea află abia luni dacă scapă de controlul judiciar
Polițistul care a coordonat intervenția eșuată de la Onești, dus de urgență la spital
Papa Francisc a sosit in Irak intr-o vizita istorica de trei zile
Iașul urcă în clasamentul județelor cu multe cazuri noi de COVID: 143 în 24 de ore
Se înrăutățește situația. 4.342 cazuri noi și 101 decese în 24 de ore
Pacient cu arsuri, transportat la Bruxelles cu o aeronava a Fortelor Aeriene Romane
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Rata de incidență COVID a urcat la 3,05
Un student din București s-a aruncat de pe cămin, după ce a amenințat că se sinucide
Un român a plecat cu bancomatul în mașină din foaierul unei bănci din Austria
Iliescu, mai radical decât Ceaușescu la cenzurat filme. Cazul „Reconstituirea”
Radu POPESCU„Ajutorul” rusesc |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Alexandru CĂLINESCUDe la un martie la altul |
George PLEȘUNevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi |
Nicolae CREŢUOdiseea, „la feminin”? |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.