Ce trebuie să știi despre Târgul de Cariere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Eveniment

Ce trebuie să știi despre Târgul de Cariere

GALERIE
Targul de Cariere Iasi
  • Targul de Cariere Iasi
- +

Iașiul găzduiește o nouă ediție a Târgului de Cariere, cea mai importantă rețea de evenimente de profil din România. Este a cincea ediție a Târgului de Cariere la Iași și a doua din această toamnă, după ce în octombrie a fost organizată, tot la Palas, o ediție specială, dedicată exclusiv industriei de IT. Evenimentul va avea loc în Atriumul Palas, marți și miercuri (5 și 6 noiembrie), de la 11:00 la 19:00.

Conform unui studiu IRES derulat în această primăvară la Târgul de Cariere, evenimentele de carieră și recrutare au devenit a doua opțiune la nivel național, după internet, pentru tinerii români aflați în căutarea unui loc de muncă. Conform estimărilor făcute de companiile participante la Târgul de Cariere, în ultimii ani s-au făcut peste 18.000 de angajări în cadrul evenimentului.

Ce poți face marți și miercuri la Târgul de Cariere?

La evenimentul din 5 și 6 noiembrie iau parte 30 de companii din toate domeniile, cu o ofertă de sute de locuri de muncă în servicii, retail, inginerie, financiar, management, IT, dar și în alte domenii. Printre angajatorii participanți la eveniment sunt companiile Firecredit, Amazon, Delphi și McDonald's. Programul de vizitare este de la 11.00 la 19.00 în fiecare zi, iar intrarea este liberă.

În total peste 50 de companii distincte au ales Târgul de Cariere pentru a-și prezenta oferta de joburi și carieră în fața ieșenilor. După ce evenimentul dedicat IT-ul a atras mai mult de 2000 de candidați de profil, organizatorii se așteaptă ca la evenimentul de săptămâna viitoare să participe cel puțin 4000 de candidați, oferta de locuri de muncă acoperind de data aceasta toate domeniile. Mai multe detalii despre companiile participante și despre joburile disponibile pot fi găsite pe www.targuldecariere.ro.

„Oferim stagii de practică pentru studenți, burse pentru studii de masterat în Franța, locuri de muncă în meserii de viitor. Ambiția noastră este să devenim angajatorul preferat al candidaților interesați de dezvoltarea unei cariere într-un domeniu dinamic, de viitor, cel al eficienței energetice ”, declară Laurențiu Lupu, reprezentantul Dalkia, una dintre companiile care participă pentru prima oară la Târgul de Cariere.

„Participăm la TdC pentru că dorim să întâlnim persoane dinamice, dornice de afirmare, loiale,  atât profesioniști cu experiență care doresc să-și construiască o carieră de succes, cât și tineri talentați, la început de drum, care doresc să crească profesional în cadrul companiei noastre. Acțiunile de promovare de mare anvergură  ale acestui eveniment ne facilitează de fiecare dată întâlnirea cu aceste persoane”, spune și Elena Munteanu, reprezentant al Arabesque, o companie cu tradiție deja îndelungată la Târgul de Cariere.

Participanții se vor bucura nu doar de ofertele de angajare prezentate de companii, ci și de oferte de internship și de voluntariat, precum și de training-uri și seminarii, în cadrul Atelierului de Cariere, componenta de educație a Târgului de Cariere.  Din oferta Atelierului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. Participarea la evenimentele Atelierului este gratuită și se face pe baza formularului de înscriere de pe www.atelieruldecariere.ro.

 

Principale mituri legate de târgurile de locuri de muncă

În jurul târgurilor de locuri de muncă s-au format adevărate mituri, multe dintre ele însă ușor de demontat.

1.       Companiile vin la târg numai ca să se laude

„Se spune că de multe ori angajatorii care participă la târguri nu au în realitate posturi disponibile și că vin acolo numai pentru a-și face reclamă. Sigur că vizibilitatea e importantă pentru orice companie, dar ea singură nu este un motiv suficient pentru ca un angajator să plătească taxele de participare și cheltuielile conexe târgului și să „blocheze” timpul de lucru al reprezentanților lor pe durata participării la eveniment. În general, nicio companie nu participă la târgurile noastre dacă nu are posturi disponibile sau programe de internship în derulare.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)

2.       Angajările se fac pe loc

„Unele persoane, de obicei cele care nu au participat niciodată la asemenea evenimente, își imaginează că angajările s-ar face pe loc. Aceasta este însă o așteptare nerealistă, angajarea pe loc nefiind posibilă din punct de vedere legal și nici din punct de vedere procedural: cine își poate asuma răspunderea de a angaja pe cineva după numai câteva minute de conversație, fără verificarea CV-ului, fără teste profesionale etc.?. La târgurile de locuri de muncă se pot face mini-interviuri, programări pentru interviurile de angajare ulterioare, nicidecum angajări pe loc.”

3.       La târguri participă mereu aceleași companii

„E drept că angajatorii locali cei mai importanți, fiind companii mari și deschizând mai mereu posturi noi, obișnuiesc să participe la multe târguri de locuri de muncă, dar asta nu face oferta lor mai puțin valoroasă, ci, dimpotrivă, acesta este un motiv în plus pentru a avea încredere în seriozitatea acestor companii. De asemenea, din experiența noastră de 7 ani și 80 de târguri organizate, vă mai putem spune că, din punct de vedere statistic, nici nu se pune problema ca angajatorii să fie mereu aceiași la târguri: la târgurile noastre, de exemplu, au participat până acum circa 600 de companii distincte.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)

4.       Joburile sunt numai pentru cei cu experiență

„Fiecare organizator își dedică evenimentele publicului țintă pe care și l-a stabilit prin natura activității sale. AJOFM-ul organizează în mod tradițional târguri de locuri de muncă pentru șomeri (în ultimii ani a început să dedice evenimente și altor categorii sociale), organizațiile studențești implementează târguri pentru studenți și pentru recent absolvenți. În funcție de specificul fiecărui târg și de publicul țintă pe care fiecare eveniment îl promite companiilor angajatoare, acestea aleg să participe cu oferta de locuri de muncă cea mai potrivită conceptului. Târgul de Cariere, de exemplu, este dedicat tinerilor cu vârste între 20 și 30 de ani, cu studii superioare. La noi se găsesc joburi atât pentru cei cu experiență, cât și pentru debutanți.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)

5.       Nimeni nu s-a angajat vreodată în urma participării la un târg

„Deși acest mit e foarte răspândit, el este, de la distanță, cel mai ușor de demontat. Companiile participante la evenimentele noastre nu ar reveni mereu la târguri, investind bani și resurse în aceste participări repetate, dacă ele nu s-ar solda cu angajările pe care și le planifică. De altfel, împreună cu clienții noștri am estimat, în baza declarațiilor lor, că în ultimii ani la Târgului de Cariere am facilitat angajarea a circa 18.000 de tineri. Unele companii, la deschiderea unui birou într-un nou oraș, participă la evenimente de recrutare tocmai pentru că înțeleg că de acolo pot pleca cu primii lor angajați, personaje reale și nu mitologice.” (Radu Neag, Târgul de Cariere)

 

Târgul de Cariere în cifre

Târgul de Cariere a luat ființă la Cluj-Napoca în 2006, iar astăzi are la activ peste 80 de evenimente organizate în toate marile orașe ale României și în Chișinău. Peste 18.000 de tineri au fost  angajați ca urmare a participării la evenimentele de carieră, conform estimărilor angajatorilor participanți.

48,1% dintre candidații Târgului de Cariere sunt absolvenți de studii superioare, în timp ce alți 25,5% sunt în curs de absolvire. 65,3% dintre ei au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, iar 67,4% au deja experiență de muncă (între 1 și 7 ani).

98% dintre companiile care participă la Târgul de Cariere declară că vor reveni și la edițiile următoare, fiind satisfăcute de rezultate obținute la capitolul „recrutare”.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park și Miraje.

www.targuldecariere.ro

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.