Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce trebuie să ştiti când cumpăraţi carne de miel

Specialiştii DSV ne sfătuiesc să achiziţionăm carne de miel numai din spaţiile special amenajate.

GALERIE
miel1
  • miel1
- +

Fiţi atenţi când cumpăraţi carne de miel! Carcasele de miel sau doar anumite porţiuni din acest animal au început deja să apară în marile magazine, acolo unde a început să se simtă faptul că se apropie sărbătorile pascale.

 

 
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) vă sfătuiesc să alegeţi cu grijă carnea de miel pe care o veţi cumpăra pentru masa de Paşti. Ar fi bine ca mielul să fie achiziţionat numai din spaţiile special amenajate, respectiv pieţe agroalimentare şi din magazinele autorizate sanitar veterinar, adică supermarketuri şi alte puncte comerciale. De precizat este faptul că toate carcasele de miel trebuie să fie marcate corespunzător: cele din spaţiile amenajate temporar trebuie să aibă o ştampilă rotundă, iar carcasele achiziţionate din abatoarele avizate trebuie să aibă o ştampilă ovală”, a precizat Gabriel Ciobanu, şeful DSV. Întrucât există locuri în care mielul se vinde porţionat, adică doar anteriorul sau doar posteriorul, reprezentanţii DSV au şi o soluţie prin care ieşenii se pot asigura de calitatea produselor. În cazul în care în magazin sunt doar porţiuni anatomice ale mielului, atunci ieşenii trebuie să fie atenţi la marca de sănătate. De asemenea, este bine ca toţi clienţii să verifice condiţiile de păstrare a carcasei”, a mai spus Gabriel Ciobanu. Gospodinele care vor cumpăra organe de miel pentru a pregăti drob, o mâncare specifică Paştelui trebuie să verifice de asemenea certificatul de sănătate publică veterinară şi marca de sănătate pentru a se asigura că totul este în regulă. Reprezentanţii DSV îndrumă ieşenii să aibă grijă şi la ouăle pe care le cumpără. Ouăle sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt marcate cu data ouatului, conform prevederilor REG CE nr. 589/2008 privind regimul de comercializare a oălor. Ouăle trebuie depozitate şi comercializate în spaţii care asigură temperatura corespunzătoare”, a mai spus Gabriel Ciobanu. El a mai preicizat că persoanele care comercializează produse lactate în pieţe trebuie neapărat să aibă asupra lor documentul prin care se face dovada stării personale de sănătate cu viza medicului. Cei care nu respectă legislaţia în vigoare privind comercializarea laptelui, a cărnii de miel şi a ouălor riscă amenzi usturătoare, întrucât cei de la DSV realizează în această perioadă controale pentru a se asigura că ieşenii nu vor cumpăra produse neconforme.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri