anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Ce vă ascund cameristele de la hoteluri. De ce se tem ele?

GALERIE
camersite
 • camersite
- +

Cameristele au de-a face cu multe, de la camere jegoase până la clienţi cu ştaif. Şi sunt multe lucruri pe care ar vrea să le spună oaspeţilor. Am contactat mai multe foste şi actuale cameriste şi am aflat 10 lucruri care le-ar face viaţa mai uşoară şi pe care vrea să le spună în secret clienţilor. Toate au solicitat să rămână anonime, de teama reacţiei patronilor de hoteluri.
 

La plecare, opriţi toate aparatele din cameră. Nu lăsaţi televizorul aprins când părăsiţi definitiv camera. Nu ne putem da seama dacă mai sunteţi sau nu în cameră până când putem contacta personalul de la recepţie, care este de obicei foarte ocupat la ora aceea. Şi vă rugăm să nu lăsaţi pe uşă semnul „Nu deranjaţi”. Nu vă vopsiţi părul în chiuveta hotelului. Ne ia o oră s-o albim şi folosim o grămadă de substanţe pentru aceasta.

Dacă vreţi să fiţi amabili, lăsaţi cameristei o gustare. Muncim din greu şi (mai ales în zonele calde) nu e nimic mai plăcut decât să găsim o băutură rece sau o îngheţată în timpul turei. Dacă vreţi să fiţi drăguţi cu camerista, lăsaţi-ne-o în frigider.

Strângeţi lenjeria de pat şi prosoapele. Nu e nici necesar, nici de aşteptat, dar este chiar plăcut când un client îşi strânge patul înainte de plecare, deoarece avem multe camere de curăţat în timp scurt. De asemenea, puneţi prosoapele teanc pe podea.

Tot aşa, nu vă faceţi patul înainte de plecare. Dacă aţi dormit în pat, nu e nevoie să-l faceţi când plecaţi. Dacă credem că n-aţi folosit patul deloc, s-ar putea să nici nu mai schimbăm lenjeria. Aşa că e mai bine să arate că a fost folosit.

Nu ezitaţi să cereţi pungi suplimentare de gunoi şi pentru lenjerie folosită. Mulţi oameni umplu coşurile şi apoi aruncă gunoiul pe covor în loc să ceară o pungă nouă. Vrem să vă curăţăm camera, dar nu ne place să călcăm pe haine murdare. Puneţi toate deşeurile într-un singur loc. Dacă vreţi să ne faceţi o favoare, puneţi tot gunoiul la un loc, ca să nu umblăm prin toată camera după el. Câştigăm timp.

Aruncaţi dispozitivele medicale de singură folosinţă. Găsim des în gunoi ace pentru insulină fără teacă, de la clienţi diabetici. M-am înţepat odată cu unul şi am umblat şase luni prin spitale, la doctori şi analize. Folosiţi semnul „Nu deranjaţi”. Au ţipat la mine destui clienţi care nu doreau să fie deranjaţi, dar nici nu puseseră semnalul pe uşă. Cel mai important: trataţi cameristele ca pe nişte fiinţe umane. Ştim că suntem cameriste. De cele mai mult ori, vorbim altă limbă decât clienţii. Ştim că este jenant, inclusiv pentru noi, când intrăm să curăţăm o cameră şi sunteţi înăuntru. Avem o treabă de făcut – aceea de a avea grijă de clienţi şi camerele lor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.