Ce verificam inainte de a cumpara un ulei vegetal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Ce verificam inainte de a cumpara un ulei vegetal

GALERIE
uleiuri_miraculoase
 • uleiuri_miraculoase
- +

Eficacitatea cosmetică a uleiurilor vegetale depinde de materiile prime inițiale selectate, de procesele tehnologice la care sunt supuse și de metodele de depozitare și transport folosite.
Înainte de a le achiziționa verifică dacă pe etichetă sunt precizate unele amânunte importante.

Uleiurile vegetale sunt din ce în ce mai mult apreciate și folosite de industria cosmetică. De asemenea, atunci când vrei să îți faci acasă un produs de îngrijire a pielii cu siguranță te vei gândi,  să achiziționezi un ulei vegetal.
Dacă ți-ai propus să folosești această a minune a naturii, verifică eticheta ambalajului și ține cont de următoarele sfaturi.  Astfel vei putea să beneficiezi, din plin,  de toate proprietățile deosebite ale uleiurilor vegetale.

Ce ar trebui să verifici înainte de a cumpăra?
Citește lista de sugestii de mai jos:
1. – Verifică cu atenție eticheta și fii sigură că nu ai cumpărat  un ulei vegetal alimentar ci unul adaptat îngrijirii pielii.
Uleiul vegetal alimentar este foarte bun pentru salate dar nici într-un caz nu putem să ne dăm cu el pe față.
Aceste uleiuri sunt bogate în elemente nutritive dar sunt și extrem de comedogenice, putând înfunda porii pielii și aducând acesteia efecte de nedorit. În plus, aceste uleiuri nu penetrează pielea astfel încât rezultatul obținut este doar un strat gras greu de îndepărtat.


2. – Cumpără un ulei vegetal virgin obținut prin primă presarare la rece. Acesta este obținut cu o presă mecanică în care tempearatura nu depășește 40 de grade.
Din păcate, marea majoritate a uleiurilor vegetale se obțin prin presare la cald, procedeu prin care material primă este încălzită la peste 100 de grade, astfel, fiind distruse aproape toate elemetele active. Folosirea solvenților chimici și rafinarea ulterioară fac din uleiurile vegetale astfel obținute să nu fie oportune pentru folosirea în cosmetică putând deveni chiar nocive.
Atunci când este cazul, limpezirea uleiului este necesar să fie realizată prin decantare sau prin filtrare mecanică.


3. – Achiziționează un ulei vegetal adaptat tipului tău de piele. Dacă vei aplica un ulei care usucă pielea pe o piele uscată nu vei face decât să o deteriorezi și mai mult.
Un ulei care stimulează secreția de sebum aplicat pe o piele grasă nu va face decât să umple fața de coșuri și puncte negre.

Am mai prezentat, în articolele anerioare, care sunt uleiurile adaptate pentru fiecare tip de piele dar să facem o scurtă trecere în revistă:
 

 • Pentru pielea uscată: avocado, luminița nopții, argan, limba mielului, migdale dulci.
 • Pentru pielea grasă: jojoba, alune, macadamia, semințe de struguri.
 • Pentru pielea mixtă putem folosi uleiul vegetal de jojoba care esteun bun regulator al producției de sebum: în zonele grase micorează cantitatea de sebum produsă iar în porțiunile uscate o stimulează.


4. – Menționarea certificării BIO și logo-ul organizației care a oferit certificare, care garantează faptul că planta de la originea uleiului a fost produsă în conformitate cu principiile agriculturii ecologice și că nu există produse fitosanitare folosite în perioada cultivării. Altfel, produsele chimice folosite își vor lăsa amprenta asupra uleiului cât și a a pielii tale.

5. – Este bine ca recipentul cu ulei vegetal să aibă o singură componentă pe lista ingredientelor, respectiv, uleiul vegetal pur. Dacă este un amestec de uleiuri este necesară precizarea acestora și proporția fiecăruia în compus.
Poate să mai apară, cel mult, tocoferolul, care este o altă denumire a vitamin ei E, un puternic oxidant vegetal, adăugat adesea în uleiurile vegetale cele mai sensibile la oxidare, pentru a le crește stabilitatea și, astfel, pentru a le menține viabile mai mult timp.

6. – Denumirea botanică în latină care oferă mai multe informații despre tipul de plantă utilizat pentru producerea uleiului vegetal.
 

7. – Numărul lotului, originea geografică și datele de contact ale producătorului sunt o garanție a trasabilității.
 

8. – Evită “uleiurile vegetale” ambalate în recipiente de plastic. Cele mai indicate ambalaje sunt cele din sticlă colorată sau aluminiu.


9. – Prețul suspicios de mic pentru un ulei vegetal arată că acesta nu este nici pe departe în conformitate cu normele din domeniu.

Articolul integral il gasiti aici unde puteti descarca gratuit si un Ghid anti-aging.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.