anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ce vor mânca şi bea liderii Europei la summit-ul de la Sibiu din mai

GALERIE
caprioara
  • caprioara
- +

Peste 500.000 de lei sunt alocaţi pentru catering la Summitul liderilor UE care va avea loc în luna mai la Sibiu, iar ofertele pentru acest serviciu pot fi depuse până în 1 aprilie. 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti sunt doar o parte dintre participanţii la reuniunea din 9 mai de la Sibiu, potrivit hotnews.ro.

Potrivit ​anunțului postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) privind Achiziția de Servicii de catering pentru Summit-ul organizat la Sibiu, valoarea estimată a serviciilor de catering este de 516.300 lei fără TVA, pentru zilele de 8 şi 9 mai.

Banii pentru serviciile de catering vor fi alocați din bugetul pentru organizarea preşedinţiei României la Consiliul UE, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 aprilie, ora 11.00. Modalitatea de atribuire este "acord-cadru", criteriul fiind "preţul cel mai scăzut".

Spaţiile unde se vor asigura serviciile de catering vor fi în principal Liceul "Brukenthal", corturile alocate jurnaliştilor, interpreţilor, organizatorilor şi personalului auxiliar, care vor fi amenajate în Piaţa Mică şi în Piaţa Huet din Sibiu, dar şi sediul Primăriei Sibiu şi Aeroportul Sibiu. "În funcţie de specificul evenimentelor, de numărul de participanţi şi de evenimentele care s-ar putea derula în paralel, vor fi utilizate şi alte spaţii sau clădiri pentru organizarea serviciilor de catering", precizează MAE.

În anunțul ministerului se mai menționează că numărul exact de participanți și locul de desfășurare se vor comunica prestatorului printr-o comandă fermă care va fi transmisă cu 3 zile înainte și eventual actualizată înainte cu 24 de ore înainte de ziua fiecărui eveniment. Comanda va conține informații asupra tipului și cantității de servicii necesare pentru respectiva zi de eveniment, precum și asupra eventualelor restricții alimentare sau solicitări pentru anumite genuri de alimente sau modalități de preparare (lacto-vegetarian, raw - vegan, etc).

Serviciile de catering vor consta în asigurarea pregătirii, preparării, livrării şi servirii. Vor fi mese zilnice tip ”bufet suedez” (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee - station (lounge/ spații amenajate aeroport).

Cerințe pentru fiecare tip de serviciu

Mesele zilnice tip "bufet suedez” (prânz și/ sau cină) trebuie să conțină:

    Aperitive reci tip “Canapés” - minimum 5 sortimente, 150 grame/ persoană.

    Fel principal (produse calde) - minimum 5 sortimente (un sortiment cu carne de pui, unul cu carne de porc, unul cu pește/fructe de mare, unul cu carne de vită și un sortiment la propunerea prestatorului) – 200 grame/persoană.

    Garnituri - minimum 4 sortimente, 150 grame/persoană

    Salate - minimum 3 sortimente, 150 grame/persoană

    Selecție de pâine tip chiflă - minimum 3 sortimente

    Mini-prăjituri asortate - minimum 5 sortimente, minimum 150 g/persoană

    Băuturi non-alcoolice, minimum 500 ml/ persoană (apă plată și minerală servită din recipiente de 500 ml, suc natural din fructe și băuturi răcoritoare acidulate servite din recipiente de 250/ 330 ml, cafea inclusiv lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial)

    Vin alb / Vin roșu – 300 ml/ persoană

Servirea se va face în veselă de ceramică, farfurii, platouri, chaffing-uri, tacâmuri inox, boluri sticlă/ceramică, coșuleț de pâine, față de masă de bumbac, șervețele hârtie. Personalul folosit pentru servire va purta uniformă și ecuson cu numele și prenumele, pentru o identificare ușoară.

Coffee - break (3 pauze de cafea pe zi/ persoană), constând în:

     "Welcome coffee”: cafea (150 ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze si/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/ persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

    "Pauză cafea dimineață”: cafea (150 ml cafea per persoană), ceai, apă plată (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe și răcoritoare acidulate (0,5 litri/ persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), patiserie dulce și sărată (150 grame mixt/persoană), fructe, lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

    "Pauză cafea după-amiază”: cafea (150ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apa îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

“Coffee station” la aeroport constând în: cafea (150ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

Suplimentar, în prețul ofertat pentru acțiunile tip coffee-breack se vor asigura în permanență cafea și apă plată/ minerală în centrul de presă, centru de interpretariat, Liceul Brukenthal, zona de conferințe și la sediul Primăriei Sibiu, în sala de ședințe, pe tot parcursul zilei.

MENIURI ORIENTATIVE

Aperitive:

    Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea,cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)

    Mule de pasăre în aspic

    Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii

    Somon marinat cu măsline verzi

    Piept de rață afumat pe portocală

    Terină de căprioară

    Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant

    Mini frigărui cu gambas

    Roșii cherry

    Calamari picanți

    Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate

Fel principal:

    File de somon cu sos de lămâie

    Mușchi de vită Wellington

    Medalion de căprioară

    Sărmăluțe în foi de viță cu smântână

    Șalău pe lime

    Salată Cezar

    Salată de ciuperci cu chimen

    Salată Waldorf

    Cartofi copți

    Rulou de vinete cu legume

    Orez sălbatic

    Mini chifle albe și negre

    Mini prăjituri asortate

    Fructe asortate

BĂUTURI

    Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite

    Cafea filtru / ceai(zahăr, lapte, lămâie)

    Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)

MENIURI ORIENTATIVE Lacto – Vegetariene

Gustare:

     Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone

    Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte

    Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi

    Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,

    Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac

Fel Principal:

    Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată

    Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii 150/50/50g

    Risotto cu trufe

    Chifle asortate

    Desert

    Pară cu sos caramelizat

    Clătite cu miere și nuci

    Budincă de chia

La Sibiu, în 9 mai un summit al liderilor UE, care vor discuta despre viitorul Uniunii Europene. Summit-ul va fi găzduit de Klaus Iohannis, iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti sunt doar o parte dintre participanţii la reuniunea din 9 mai de la Sibiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.