anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ce votează astăzi consilierii judeţeni. Ultima şedinţă ordinară a anului

GALERIE
alexe
 • alexe
- +

Consilierii judeţeni se întâlnesc în această dimineaţă în ultima şedinţă ordinară a anului. Pe ordinea de zi sunt 40 de proiecte de hotărâre.

Primele două propuneri acordă Spitalului de Pneumoftiziologie credite de angajament în sumă totală de peste 800 de mii de lei pentru reparaţii cliente şi pentru unele investiţii.

Urmează o serie de 11 proiecte referitoare la drumurile judeţene. Nouă dintre ele sunt actualizări ale costurilor generale pentru tot atâtea segmente de drum modernizate (între care aproape toate cele incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Al zecelea se referă la aprobarea creditului de angajament în valoare de 33,48 milioane de lei pentru cei 12,2 km ai DJ 244D (Coropceni-Ciorteşti-Dolheşti până la limita judeţului), segment vizat deja de o licitaţie pentru atribuirea contractului de lucrări de modernizare.

Un alt proiect menţine cuantumul taxelor locale la acelaşi nivel în 2021 ca în anul care tocmai se încheie. Mai mult, unele taxe speciale dispar. Printre ele, taxele pentru eliberarea unor înscrisuri din arhivă, cele pentru valorificarea de planuri topografice şi a hărţilor turistice, solicitare/prelungire certificat urbanism etc.

Cele 12 hectare de teren unde ar urma să fie construit Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară vor trece din proprietatea Comunei Miroslava în cea a Judeţului Iaşi. Finanţarea va veni prin „Mecanismul de redresare şi rezilienţă“. Parteneri în proiect, alături de CJ şi CL Miroslava, sunt Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Boli Cardiovasculare. Managementul întregului proiect va fi asigurat de Consiliul Judeţean. IRMC ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026, precizează Protocolul de asociere ataşat documentaţiei proiectului de hotărâre supus astăzi votului consilierilor judeţeni.

Muzeul Naţional al Literaturii Române va prelua în administrare imobilul monument istoric situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 6 (lângă Starea Civilă). Consolidat, restaurat şi extins cu fonduri europene, fostul sediu al revistei „Viaţa Românească“, apoi al Chesturii de Poliţie până după al Doilea Război Mondial va găzdui un muzeu al Pogromului început chiar în curtea clădirii la sfârşitul lunii iunie 1941, dar şi exponate legate de activitatea scriitorilor români din ambele părţi ale Prutului.

Ultimele proiecte aflate astăzi pe masa consilierilor se referă la suplimentarea cu aproximativ un milion de lei a costurilor obiectivului de investiţii „Spitalul Mobil/Modular din containere de logistică medicală“ de la Leţcani şi la raportul de activitate privind modul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.