anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 25.03.2023

Cea mai bună oră din zi pentru a posta pe Instagram şi TikTok. Cum funcţionează algoritmul. ”Bătrânii stau pe Facebook”

GALERIE
postare, tiktok, instagram, ora
  • postare, tiktok, instagram, ora
- +

Facebook e istorie pentru generaţia Z. O demonstrează ultimele studii care arată că reţeaua de socializare e detronată de Instagram, Youtube şi TikTok. Iar cea mai mare provocare pentru adolescenţi şi tineri este ca o postare să adune mii sau poate milioane de like-uri si vizualizări. Pentru asta caută orele şi zilele ideale pentru postări.

Fotografii, text, video, stories ori reel-uri. Aşa se comunică mai nou în lumea virtuală. Textul e mai degrabă pentru Facebook, iar conţinutul vizual pentru Instagram, spun specialiştii. Publicul ţintă însă face diferenţa, scrie observatornews.  


Ce reţele de socializare preferă tinerii

"Majoritatea oamenilor mai în varstă au rămas pe Facebook şi noi, tinerii, ne-am mutat pe Instagram. Toţi bătrânii stau pe Facebook şi, ca să scăpăm de ei, ne-am mutat pe Instagram", spun un băiat şi o fată. "Prefer Instagramul, nu am Facebook. Pentru că este mai uşor de folosit, reel-uri, stories, e mult mai distractiv", mărturiseşte altcineva.
Şase din zece adolescenţi spun că renunţarea la reţele sociale ar fi o povară pentru ei. Iar în top sunt YouTube, TikTok, Instagram şi Snapchat. Cea mai mare provocare este pentru ei popularitatea maximă a unei postări, respectiv zilele şi orele ideale pentru publicarea conţinutului pe Internet. "Ziua ar fi cam dimineaţă, când mergi spre şcoală sau spre muncă şi stai în metrou şi te uiţi pe Instagram. Vineri, un 7 spre 8", crede un utilizator. "Sâmbătă, duminică, în jurul orei 12, când toată lumea este activă", este de părere un altul. 

Ora ideală pentru a posta pe Instagram


"Conform unei analize a peste 35 de milioane de conturi de Instagram din întreaga lume, cel mai bun moment pentru postări este 6 dimineaţa. Vineri sau duminică ar fi zilele cele mai populare. Iar cele mai proaste momente, miercuri între 10:00 si 16.00, ziua, și joi între 9 si 11 seara. Opinia experţilor digitali este că ora ideală nu există. Iar cel mai bun sfat este să îţi cunoşti foarte bine audienţa de pe Instagram", arată Mădălina Iacob, reporter Observator.

"Dacă audienţa pe care tu o ai stă dimineaţa pe reţele de socializare, la 7, 8, până duce copilul la şcoală, sau e un copil, ce face în autobuz, până ajunge la şcoală. Vine pauza de masă, când lumea mănâncă cu telefonul în faţă, vine seara, când nu mai este dedicată TV 100%, ci scroll pe telefon. Sunt momente cheie de care poţi să ţii cont", explică Marian Hurducaş, expert social media.

Cum funcţionează algoritmii Instagram


Ustensilele digitale ajută la măsurarea momentului în care atenţia urmăritorilor este maximă. "Toţi agloritmii se bazează în momentul ăsta pe relevanţă, nu pe calitate. Calitatea e ceva subiectiv, nu poţi să o măsori. Dacă este relevant, înseamnă că algoritmul va vedea interes. Dacă e interes, înseamnă că are toate şansele să găsească mai mult conţinut de genul ăla şi să mi-l dea mie", adaugă Marian Hurducaş, expert social media.

Cele mai populare conturi de Instagram au sute de milioane de urmăritori. Cristinao Ronaldo, Messi şi Kylie Jenner ocupă podiumul. În România, Inna are 3,1 milioane de followeri, iar Antonia, Delia şi Andra, peste 2 milioane şi jumătate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Revin tricolorii, oameni buni!

Nicolae GRECU

Revin tricolorii, oameni buni!

Cei care cred că naţionala nu mai poate câştiga nici măcar în Andorra să nu citească acest text.

opinii

Eufemismele (IV)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (IV)

Discuția despre eufemisme continuă cu exemple comentate din diferite sfere de desemnare (anatomie umană, homosexualitate, însușiri umane, profesii și meserii).

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Utilizând exclusiv conceptul de religie în sens occidental, Japonia este percepută ca fiind o țară cu o populație nereligioasă, care adoptă ideea de mushukyo - lipsa unor convingeri religioase. 

Să ne bucurăm!

prof. dr. Gheorghe POPA

Să ne bucurăm!

Da, să ne bucurăm și să fim mulțumiți de reușita comunității ieșene pentru inaugurarea în municipiul nostru a primului Centru Cultural European din țară!

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.