Cea mai bună schioare din România, exclusă din Lotul Național
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cea mai bună schioare din România, exclusă din Lotul Național

GALERIE
Ania Caill
  • Ania Caill
- +

Este scandal în lumea sporturilor de iarnă, după ce Federaţia Română de schi a exclus-o din lotul pentru Campionatul Mondial pe schioarea Ania Caill, în ciuda rezultatelor ei excepţionale. Clubul la care activează sportiva a cerut ministrului Tineretului şi Sportului să intervină. De partea cealaltă, reprezentanţii Federaţiei susţin că schioarea nu a susţinut probele tehnice necesare includerii în lotul naţional, potrivit antena3.

Familia şi colegii Aniei Caill sunt revoltaţi după decizia Federaţiei Române de schi şi Biatlon. Ania e cel mai bine cotat schior din ţară în clasamentele internaţionale, susţin ei. CSM Corona Braşov, clubul Aniei Caill, a trimis o scrisoare ministrului Tineretului şi Sportului în care-i cere să intervină pentru includerea schioarei în lotul naţional.

”Poziția ei mondială o face să fie prima sportivă, schioarea cea mai valoroasă, ea face parte din prima sută mondială la coborâre, acest rezultat o califică deja la campionatele mondiale”, susține Dana Caill, mama schioarei. 

Reprezentanţii Federaţiei justifică decizia prin faptul că Ania Caill nu respectă anumite criterii tehnice. La rândul său, preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român declară că nu se poate implica în deciziile federaţiei.

”Faptul ca Ania Caill nu este componentă a lotului național la acest moment,  a rezultat din faptul că nu respectă niciunul din criteriile pentru cooptarea la lotul național, la fiecare chemare a comisiei tehnice să participe la probele de control care sunt obligatorii a venit cu justificari medicale, aceste justificări au fost făcute de un medic din Franța”, a declarat Puiu Gașpar, președintele Federației Române de Schi și Biatlon. ”Competența pentru înscrierea fiecărui sportiv român de la toate disciplinele cade în seama federatiei de specialitate. Prezența oricărui sportiv din fiecare disciplină la o competiție de o asemenea anvergură este benefică”, spune Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

Odată cu excluderea Aniei Caill din lotul naţional, România nu va mai avea nciun participant la proba de viteză. Campionatul Mondial de Schi va avea loc în Italia, la Cortina d'Ampezzo, în perioada 9-21 februarie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.