Cea mai groaznică mască pentru Halloween: fără mască!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Cea mai groaznică mască pentru Halloween: fără mască!

GALERIE
Patratel MARTI, 27 octombrie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 27 octombrie 2020 - 1
- +

* Ca să rimeze, scriem că "mai este puţin până la Halloween", care pică sâmbătă, la final de Brumărel; despre sărbătoarea asta am scris multe şi vom mai scrie, fiindcă e de unde. În special, anul ăsta, care rămâne sub semnul măştilor, elemente nelipsite din decorul horror de Halloween. Avem noi informaţii tematice:

* Mulţi foşti primari, mai ales de prin sudul plat al ţării, spun că dacă alegerile locale ar fi picat într-o zi de Halloween, le-ar fi câştigat lejer, cu ajutorul zecilor de mii de votanţi îmbrăcaţi în costume de mort absolut originale, care ar fi întors rezultatul în favoarea lor.

* Alţi primari, dintre cei aleşi sau realeşi în funcţie, au decis să profite de Halloween pentru a trimite cetăţenilor din localităţile lor felicitări cu urări, aşa cum se procedează înainte de Crăciun şi de Paşti; încă nu se ştie cum vor reacţiona vârstnicii după ce vor primi ilustratele cu poze de morţi-vii şi cu textul "Sărbătoare cu linişte deplină!".

* În fiecare an, de Halloween, domnul Aurel Ploşniţă şi-a imaginat şi confecţionat cele mai hidoase costume, pe care le-a îmbrăcat pentru a o vizita pe mătuşica sa Varvara Bestie, cu speranţa că va grăbi niţel momentul moştenirii; doamna nu s-a speriat nici de vampir, nici de drac, monstru sau vârcolac. Acum, Aurel şi-a pregătit deja ţinuta: o va vizita pe mătuşica fără a purta mască, tuşind şi strănutând, şi va întreba de ce n-a mai dat cu parfum prin casă, fiindcă el nu simte nimic.

* Foarte mulţi profesori refuză să ţină cursurile on-line în vinerea care vine, pe motiv că e chiar înainte de Halloween şi că şcolarii mai puşi pe şotii sigur au pregătit acasă ceva groaznic, foarte groaznic, de vârât în faţa camerei video pentru a-i speria pe toţi. Ei au dreptate, de bună seamă: am aflat că micuţul Matei Cocârlă vrea să-şi ascundă laptopul în baie vineri, pe la ora 10.30, la care bunica sa de 89 de ani face duş.

* Chiar şi în condiţii atipice, de pandemie, sătenii din Consumatori ţin anual, la sfârşit de octombrie, în loc de Halloween, o altă sărbătoare, cu nume asemănător, însă de o mai mică amploare: e vorba despre sărbătoarea "Hai la vin", când cele mai vrednice fete de măritat, îmbrăcate în frumoase costume de prin partea locului (trening pe sub fustă, geacă de fâş pe sub bundiţă, tenişi călcaţi la spate şi bască), dau cep la butoiul cel mare, frumos ornat, pus în faţa Primăriei. În acea zi, la fel ca în toate, de altfel, ei îşi adresează salutul "Hai la vin, vecine!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.