Cea mai groaznică mască pentru Halloween: fără mască!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cea mai groaznică mască pentru Halloween: fără mască!

GALERIE
Patratel MARTI, 27 octombrie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 27 octombrie 2020 - 1
- +

* Ca să rimeze, scriem că "mai este puţin până la Halloween", care pică sâmbătă, la final de Brumărel; despre sărbătoarea asta am scris multe şi vom mai scrie, fiindcă e de unde. În special, anul ăsta, care rămâne sub semnul măştilor, elemente nelipsite din decorul horror de Halloween. Avem noi informaţii tematice:

* Mulţi foşti primari, mai ales de prin sudul plat al ţării, spun că dacă alegerile locale ar fi picat într-o zi de Halloween, le-ar fi câştigat lejer, cu ajutorul zecilor de mii de votanţi îmbrăcaţi în costume de mort absolut originale, care ar fi întors rezultatul în favoarea lor.

* Alţi primari, dintre cei aleşi sau realeşi în funcţie, au decis să profite de Halloween pentru a trimite cetăţenilor din localităţile lor felicitări cu urări, aşa cum se procedează înainte de Crăciun şi de Paşti; încă nu se ştie cum vor reacţiona vârstnicii după ce vor primi ilustratele cu poze de morţi-vii şi cu textul "Sărbătoare cu linişte deplină!".

* În fiecare an, de Halloween, domnul Aurel Ploşniţă şi-a imaginat şi confecţionat cele mai hidoase costume, pe care le-a îmbrăcat pentru a o vizita pe mătuşica sa Varvara Bestie, cu speranţa că va grăbi niţel momentul moştenirii; doamna nu s-a speriat nici de vampir, nici de drac, monstru sau vârcolac. Acum, Aurel şi-a pregătit deja ţinuta: o va vizita pe mătuşica fără a purta mască, tuşind şi strănutând, şi va întreba de ce n-a mai dat cu parfum prin casă, fiindcă el nu simte nimic.

* Foarte mulţi profesori refuză să ţină cursurile on-line în vinerea care vine, pe motiv că e chiar înainte de Halloween şi că şcolarii mai puşi pe şotii sigur au pregătit acasă ceva groaznic, foarte groaznic, de vârât în faţa camerei video pentru a-i speria pe toţi. Ei au dreptate, de bună seamă: am aflat că micuţul Matei Cocârlă vrea să-şi ascundă laptopul în baie vineri, pe la ora 10.30, la care bunica sa de 89 de ani face duş.

* Chiar şi în condiţii atipice, de pandemie, sătenii din Consumatori ţin anual, la sfârşit de octombrie, în loc de Halloween, o altă sărbătoare, cu nume asemănător, însă de o mai mică amploare: e vorba despre sărbătoarea "Hai la vin", când cele mai vrednice fete de măritat, îmbrăcate în frumoase costume de prin partea locului (trening pe sub fustă, geacă de fâş pe sub bundiţă, tenişi călcaţi la spate şi bască), dau cep la butoiul cel mare, frumos ornat, pus în faţa Primăriei. În acea zi, la fel ca în toate, de altfel, ei îşi adresează salutul "Hai la vin, vecine!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.