Cea mai importantă cale de motivare: Joint call – activitatea dublată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Pilula de Management

Cea mai importantă cale de motivare: Joint call – activitatea dublată

GALERIE
logo MT
  • logo MT
- +

„Pilula de Management”  este un instrument de dezvoltare profesională, care conţine analize, bune practici şi perspective; este adresată antreprenorilor, managerilor, team leader-ilor şi coordonatorilor de departamente.

 

 

Joint call-ul este principalul mod managerial de observare a dezvoltării cunoştinţelor, a abilităţilor lucrative şi atitudinii angajatului şi constă în efectuarea unei activităţi împreună.

De exemplu o vizită la un client, efectuată de un agent împreună cu managerul lui, însă poate fi orice fel de activitate profesionala.
Revenind la exemplu, vizita este planificată de comun acord şi urmăreşte să evalueze aplicarea în practică a celor învăţate, să valideze ce este bine şi să prioritizeze training pentru alte abilităţi necesare angajatului. Acesta este un joint call de observare.

Al doilea tip, joint call-ul demonstrativ se realizează cu cei noi şi are rolul de a arăta ce, cum, când este de făcut; managerul face şi angajatul observă; meseria se şi "fura", nu-i aşa?

Beneficiile ambelor variante: managerul alocă timp managerial pentru a interacţiona individual cu angajatul, observă pe viu bune practici dar şi ceea este de imbunătăţit, ofera feedback în formatul After Action Review. Astfel i se sporeşte încrederea acestuia în forţele proprii şi i se conferă recunoaştere, satisfacţia muncii, motivare pentru performanţe viitoare.

Joint call – ul se efectueaza constant, cu începatorii chiar şi zilnic iar cu cei în performanta măcar o dată pe luna.

Lucrul direct cu angajatul sporeşte relaţia dintre cei doi şi creşte semnificativ nivelul de aliniere al angajatului la obiectivele echipei.
Dacă nu sunteţi manager de vânzări ci pentru alt departament, instrumentul se aplică la acele activităţi din fişa postului angajatului, cu beneficiile identice.

Dragi manageri, mergeţi cu ei pe teren, mergeţi în activităţile lor, 10% vorbiţi si 90% ascultaţi, apoi evaluaţi pozitiv iar asta îi va motiva.
Nu vă ingropaţi in hârtii, nu vă izolaţi în turnul de fildeş şi o data pe an să-i scoateţi la o şueta.
Nu este usor dar joint call-ul îi diferenţiază pe managerii-leaderi de managerii-administratori (dacă priviţi modelul John Adair de leadership - Echipa-Individ-Sarcini - veţi observa că se acoperă calitativ zonele Individ-Sarcini).

Succes în aplicare!

 

 

  Autor: RADU NECHITA – training partner MENTOR Training

  Vă aştept cu interes întrebările, nelămuririle şi orice feedback despre   aplicarea şi eficacitatea acestui instrument de dezvoltare profesională: „Pilula de Management”.

  www.mentortraining.ro

  www.radunechita.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.