Cea mai importantă cale de motivare: Joint call – activitatea dublată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Pilula de Management

Cea mai importantă cale de motivare: Joint call – activitatea dublată

GALERIE
logo MT
  • logo MT
- +

„Pilula de Management”  este un instrument de dezvoltare profesională, care conţine analize, bune practici şi perspective; este adresată antreprenorilor, managerilor, team leader-ilor şi coordonatorilor de departamente.

 

 

Joint call-ul este principalul mod managerial de observare a dezvoltării cunoştinţelor, a abilităţilor lucrative şi atitudinii angajatului şi constă în efectuarea unei activităţi împreună.

De exemplu o vizită la un client, efectuată de un agent împreună cu managerul lui, însă poate fi orice fel de activitate profesionala.
Revenind la exemplu, vizita este planificată de comun acord şi urmăreşte să evalueze aplicarea în practică a celor învăţate, să valideze ce este bine şi să prioritizeze training pentru alte abilităţi necesare angajatului. Acesta este un joint call de observare.

Al doilea tip, joint call-ul demonstrativ se realizează cu cei noi şi are rolul de a arăta ce, cum, când este de făcut; managerul face şi angajatul observă; meseria se şi "fura", nu-i aşa?

Beneficiile ambelor variante: managerul alocă timp managerial pentru a interacţiona individual cu angajatul, observă pe viu bune practici dar şi ceea este de imbunătăţit, ofera feedback în formatul After Action Review. Astfel i se sporeşte încrederea acestuia în forţele proprii şi i se conferă recunoaştere, satisfacţia muncii, motivare pentru performanţe viitoare.

Joint call – ul se efectueaza constant, cu începatorii chiar şi zilnic iar cu cei în performanta măcar o dată pe luna.

Lucrul direct cu angajatul sporeşte relaţia dintre cei doi şi creşte semnificativ nivelul de aliniere al angajatului la obiectivele echipei.
Dacă nu sunteţi manager de vânzări ci pentru alt departament, instrumentul se aplică la acele activităţi din fişa postului angajatului, cu beneficiile identice.

Dragi manageri, mergeţi cu ei pe teren, mergeţi în activităţile lor, 10% vorbiţi si 90% ascultaţi, apoi evaluaţi pozitiv iar asta îi va motiva.
Nu vă ingropaţi in hârtii, nu vă izolaţi în turnul de fildeş şi o data pe an să-i scoateţi la o şueta.
Nu este usor dar joint call-ul îi diferenţiază pe managerii-leaderi de managerii-administratori (dacă priviţi modelul John Adair de leadership - Echipa-Individ-Sarcini - veţi observa că se acoperă calitativ zonele Individ-Sarcini).

Succes în aplicare!

 

 

  Autor: RADU NECHITA – training partner MENTOR Training

  Vă aştept cu interes întrebările, nelămuririle şi orice feedback despre   aplicarea şi eficacitatea acestui instrument de dezvoltare profesională: „Pilula de Management”.

  www.mentortraining.ro

  www.radunechita.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.