Cea mai importantă campanie de asfaltări din istoria județului Iași 200 kilometri de drum județean în plin șantier (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Comunicat de Presă

Cea mai importantă campanie de asfaltări din istoria județului Iași 200 kilometri de drum județean în plin șantier (P)

GALERIE
DJ-Pascani-Miroslovesti
  • DJ-Pascani-Miroslovesti
- +

Cea mai amplă campanie de asfaltări din istoria post-decembristă a județului este în plină desfășurare. Zeci de puncte de lucru sunt deschise pe multe din drumurile județene. Parte din lucrări se află aproape de finalizare, iar la alte lucrările au fost demarate de scurt timp. În total, sunt intervenții pe aproximativ 200 kilometri de drum județean, fără a lua în calcul drumurile pentru care s-a realizat deja recepția lucrărilor. Vara este anotimpul care permite ca astfel de investiții să se poată desfășura la capacitate maximă, iar constructorii profită cât se poate de mult de condițiile meteorologice favorabile. 

În această perioadă se lucrează la modernizarea drumului județean 282D: Podu-Iloaiei (DN 28) - Scobâlțeni, aproximativ 2 kilometri. Valoarea contractului care prevede covoare bituminoase, asigurarea scurgerii apelor pluviale și elemente de siguranță rutieră este de 1,9 milioane lei. 

Totodată, pe drumul județean 208L Pașcani - Brătești - Miroslovești constructorul a ajuns la etapa de betonare a șanțurilor, lucrările apropiindu-se de final. Cei aproape 9 kilometri vor fi modernizați cu aproximativ 16 milioane lei. 

Pe DJ 208 F Heci (intersecție DJ208) – Tătăruşi – Iorcani – limită jud. Suceava constructorul realizează rigolele de la marginea carosabilului. Totodată, muncitorii refac toate căile de acces la proprietăți. Peste 26 milioane lei au fost alocați pentru modernizarea totală a celor 12,5 kilometri de drum județean.

Și lucrările pe Axa Rutieră Iași - Suceava sunt în plină desfășurare, constructorul respectând graficul de execuție. Astfel, în perioada următoare, pe Lotul 1: DJ 282 Limită municipiu Iași - Rediu - Movileni - Gropnița - DJ 281D sunt programate excavații pe una dintre părțile carosabilului, așternerea stratului de formă pe un sens și a stratului de balast în localitățile Gropnița și Horlești. Pe porțiunea de drum dintre localitățile Iepureni și Larga Jijia, respectiv pe cea dintre Horlești și Iepureni va fi pus stratul de formă și stratul de balast și vor fi făcute umpluturi cu pâmânt. Se vor finaliza podețele tubulare și vor fi continuate lucrările la cele dalate.


Pe de altă parte, pe Lotul 2 : DJ 281D de la Coarnele Caprei - Focuri – Gropnița și DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) constructorul va decapa stratul vegetal și va face umpluturi cu pământ în localitatea Belcești. Totodată, va turna placa de beton la o parte din podețe și va face canalizarea, umpluturile cu pământ și stabilizarea stratului de formă în localitatea Coarnele Caprei. 
Axa Iași – Suceava reprezintă cel mai important proiect de modernizare a unui drum județean din țară, cu o valoare de aproape 487 milioane lei, adică 103 milioane euro, cu tot cu TVA, mare parte fonduri europene nerambursabile. În total vor fi modernizați 92 kilometri de drum județean, doar pe raza județului Iași. 

Constructorul drumului județean 249 (DN 28 Tomești – Țuțora) a finalizat turnarea stratului de binder pe toată lungimea acestuia, respectiv 7,8 kilometri. Valoarea contractului de modernizare este de 19,1 milioane de lei.

A început și modernizarea drumului județean 280D: intersecție DN 28A Ruginoasa - Heleșteni. Constructorul lucrează acum la casetele de lărgire și urmează să realizeze reciclarea stratului existent.
Modernizarea și reabilitarea tronsonului de 6,4 km va costa 16 milioane de lei lei, fonduri asigurate din bugetul Consiliului Județean, durata de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni de la emiterea ordinului de începere.

Pe drumul județean DJ 208G: Kogălniceni - Oboroceni - intersecție DJ 280D Heleșteni s-a turnat stratul de binder, iar acum se realizează șanțurile betonate. În prealabil, constructorul a efectuat lucrările premergătoare, adică stabilizarea drumului, punerea stratului de balast urmat de cel de cel de piatră și reabilitarea podețului dalat de la intrarea în localitatea Kogălniceni. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare a celor 5,4 kilometri este de 10,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean.

Pe de altă parte, lucrările de modernizare a drumului județean 208 N Lespezi (intersecție DJ 208) - Vânători se apropie de final. În timpul lucrărilor au fost montate podețele transversale, vegetația de pe marginea drumului a fost curățată, iar acolo unde a fost necesar s-au făcut completări și nivelări cu balast. A fost turnat stratul de beton rutier pe cei 6 kilometri de drum, iar acum constructorul lucrează la rigolele carosabile și montarea elementelor prefabricate. Valoarea totală a contractului este de 11,2 milioane de lei, sumă asigurată de Consiliul Județean, recepția întregului proiect fiind programată pentru luna noiembrie.

Totodată, în această perioadă se apropie de finalizare și lucrările de modernizare a DJ 280 Oțeleni – limită județul Neamț. Valoarea contractului pentru modernizarea celor 2,3 km este de 5,5 milioane lei.

În această toamnă sunt programate să se finalizeze alte două investiții, modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei – Arama pe o distanță de aproape 2 kilometri și o valoare de 5 milioane lei, dar și modernizarea DJ 208O Ciohorăni – Cozmești (DJ 208), pe o distanță de aproape 7 kilometri, cu o valoare de 12,7 milioane lei.

Foarte aproape de final sunt și lucrările de la DJ 246 limită județul Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Scheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești. Pentru acest tronson de 36 kilometri s-a obținut finanțare nerambursabilă, valoarea totală a proiectului fiind de aproape 86 milioane lei.

Încep lucrările pe al doilea drum ca lungime din județul Iași, DJ 249 D intersecție 249 E - Moreni-Prisăcani – Măcărești - Grozești – intersecție DJ 244F. Consiliul Județean a semnat deja, prin Direcția de Administrare a Drumurilor și Podurilor, contractul de modernizare a celor 28,6 km. Valoarea contractului este de 54,5 milioane de lei (fără TVA), durata de execuție este de 36 de luni, iar pentru lucrările realizate, constructorul va oferi o garanție de 5 ani. ”Vorbim de un tronson cu o lungime considerabilă, care facilitează accesul către municipiul Iași dar asigură, totodată, legătura cu alte drumuri de interes. DJ 249D a fost permanent în atenția Consiliului Județean, am promis că va fi reabilitat și mă bucur că reușim astăzi ceea ce ne-am propus: să avem tot mai multe drumuri modernizate care să ofere condiții de trafic sigure și la cele mai bune standarde. Vor fi modernizate toate podețele de pe acest tronson, podul de la Moreni va fi refăcut complet și, chiar dacă este nevoie de lucrări ample, va fi un drum nou, un drum care 30 de ani de acum înainte nu va mai avea nevoie de reparații. Sunt convins că cei care vor reface acest drum se vor preocupa pentru ca locuitorii din aceast zonă să beneficieze cât mai repede de acest tronson”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Alte lucrări programate să fie demarate vizează modernizarea drumului județean 282F Andrieșeni – DJ 282C. Și pentru acest drum există contract de lucrări semnat în această vară. Valoarea lucrărilor de modernizare a celor 12,9 km este de 24,1 milioane de lei.

În această vară a fost semnat și contractul pentru modernizarea tronsonului cuprins între Mânzătești și Ungheni din DJ 249A.

”Observ mult scepticism la oameni. Nu au încredere că aceste drumuri se fac, că lucrările vor fi executate. Îi invit pe toți să nu meargă doar pe încredere, să verifice modul în care s-a lucrat sau se lucrează. Să circule pe aceste drumuri și apoi să spună ce au observat. Să circule pe cei 36 kilometri ai drumului județean Tufeștii de Sus – Scânteia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești, pe drumul județean Blăgești – Cotnari sau pe drumul județean Târgu Frumos - Cucuteni. Așa vor ști realitatea și vor putea răspunde celor care, politic și mincinos, susțin că în județul Iași nu se face nimic. Este o dorință a mea, o obligație a unui președinte de Consiliu Județean, să nu mai existe drumuri nemodernizate în județ. Voi continua în următorii patru ani ce am început și îmi voi dedica întreaga activitate pentru ca ieșenii să poată circula civilizat pe drumurile județene. Am și reușit deja acest lucru cu o parte dintre acestea, iar pentru restul avem proiecte în derulare. E drept că nu de puține ori a durat ceva mai mult de la începerea documentației până la finalizarea unei licitații, dar aceștia sunt pașii legali iar noi nu avem cum să nu îi respectăm. Modernizarea infrastructurii rutiere este esențială pentru dezvoltarea comunităților locale”, a completat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.