Cea mai importantă conferinţă europeană despre alimente începe poimâine la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Cea mai importantă conferinţă europeană despre alimente începe poimâine la Iaşi

GALERIE
icfp
  • icfp
- +

160 de specialişti în fizica şi chimia alimentelor vor conferenţia, online, la USAMV

 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) va organiza cea mai importantă conferinţă despre fizica şi chimia alimentelor din Europa. Este vorba despre cea de a XIV- a ediţie a „The International Conference of Food Physicists - ICFP 2020” ce va avea loc pe 5 şi 6 noiembrie şi se va desfăşura online. La evenimentul găzduit şi organizat pentru a doua oară în România de către o instituţie de învăţământ superior s-au înscris peste 160 de participanţi din 15 ţări precum Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irak, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Slovacia, Spania, SUA şi Ungaria. „Organizată sub patronajul Ministerului Educaţiei, Academia Română de Ştiinţe Agricole şi Societatea Internaţională pentru Fizica Alimentelor, conferinţa îşi propune să promoveze cele mai noi rezultate de cercetare, dezvoltare şi inovare care au fost obţinute în domeniul fizicii, chimiei şi tehnologiilor agroalimentare.

De asemenea, ICFP îşi propune să încurajeze crearea unor poli de cercetare de excelenţă în domeniu, aceasta fiind una dintre ocaziile prin care, împreună cu noi, cercetătorii din diferite zone ale lumii pot identifica soluţii care ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiilor ce au implicaţii directe asupra producerii alimentelor”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector al USAMV. Lucrările selectate de Comitetul ştiinţific al ICFP 2020 vor fi publicate într-un număr special al Jurnalului „Agriculture”, publicaţie indexată ISI. Această conferinţă este organizată şi găzduită o data la doi ani de către membrii Societăţii Internaţionale pentru Fizica Alimentelor, ediţia din acest an fiind prima ce va avea loc online, în contextul pandemiei COVID-19. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.