anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presa

Cea mai mare conferință pe structura ONU din România, la Iași (P)

GALERIE
290644242_508712644360397_8806465839044059876_n
 • 290644242_508712644360397_8806465839044059876_n
- +

An de an, tinerii din toată țara se reunesc în zilele târzii de toamnă la Iași pentru a-și pune la încercare abilitățile de dezbatere în cadrul evenimentului IașiMUN, care ajunge anul acesta la cea de a XIV-a ediție, desfășurându-se în perioada 17-20 noiembrie.

IașiMUN, conferință de tip Model United Nations, este a doua din punct de vedere al vechimii în România, implementată cu ajutorul lui David Pi în 2009 la Colegiul Național "Emil Racoviță". În cadrul acesteia, elevii de liceu și studenții simulează întâlniri ale Organizației Națiunilor Unite, fiecare reprezentând delegatul unei țări. 

După doi ani în care contextul pandemic a împiedicat desfășurarea în format fizic a evenimentului, echipa de organizare IașiMUN este pregătită să aducă o ediție cu totul specială, dorind să ofere tinerilor cel mai mare MUN din România de până acum. 

Ce le așteaptă pe persoanele pasionate de dezbatere care își doresc să participe anul acesta? Pentru prima dată în cei 17 ani din momentul în care conferințele MUN au avut loc în țară, se va implementa prima Adunare Generală Completă. De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște persoane din diverse părți ale lumii, echipa de organizare având în plan prezența unor delegați din 5 țări diferite. Astfel, IașiMUN va deveni un eveniment recunoscut la nivel internațional. 

Experiența de delegat în cadrul acestei conferințe este una incomparabilă. Moderatorii de dezbatere, cunoscuți drept "chairs", sunt printre cei mai buni din țară. Ei se vor asigura că cele patru zile de dezbatere vor decurge fără impedimente. Aceștia sunt mai mult decât entuziasmați să participe și să ajute persoanele din comitetul lor să se dezvolte și să deprindă anumite abilități.

Colegiul Național "Emil Racoviță", gazda acestui eveniment, este mereu pregătit să susțină organizarea evenimentului prin resursele sale. Direcțiunea Colegiului și Catedra de Limba engleză, împreună cu elevii acestei instituții de elită, au dat dovadă de implicare la cel mai înalt nivel pe parcursul edițiilor anterioare ale conferinței. 

Evenimentele sociale de la finalul zilelor de dezbatere sunt, până la urmă, cele mai așteptate de către delegați. Prin intermediul acestora, participanții se pot cunoaște mai bine, formând astfel conexiuni esențiale. 

Anul acesta, conferința IașiMUN va avea 10 comitete, oferind astfel viitorilor delegați o gamă largă de subiecte de dezbatere: Comitetul de Dezarmare și Securitate Internațională, Consiliul de Afaceri Economice și Financiare, Comitetul Social, Cultural și Comunitar, Comitetul Special Politic și de Decolonizare, Comitetul Administrativ și Bugetar, Comitetul Juridic sunt cele din cadrul Adunării Generale. Pe lângă acestea, se mai numără și Comitetul de Criză, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății, Curtea Internațională de Justiție

Pentru a cunoaste echipa de organizare și moderatorii de dezbatere, cât și noutățile legate de această ediție a unei conferințe de înalt prestigiu în România, puteți accesa site ul www.iasimun.ro sau puteti vizita pagina de instagram @iasimun și de facebook „IașiMUN”. 

Dacă dorești să faci parte dintr-un eveniment de scara largă și să îți testezi abilitățile de dezbatere, te invităm să te înscrii drept delegat la cea mai mare conferință Model United Nations din România!

Păduraru Ana

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.