Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din Iaşi este de 36.500 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din Iaşi este de 36.500 lei

GALERIE
copil
  • copil
- +

Ea va fi primită de un notar u pe locul doi se situează o mămică cu 18.000 de lei, ce a activat în domeniul justiţiei. Indemnizaţia medie este de 1.427 lei, iar cea minimă de 1.063 lei.

 

Cea mai mare indemnizaţie pentru creştere copil la nivelul judeţului Iaşi va fi primită de luna viitoare de un notar ieşean, dosarul depus de acesta fiind momentan în lucru. Acesta va primi o indemnizaţie lunară de 36.500 lei în baza veniturilor obţinute din activitatea independentă de notar. În prezent, cea mai mare indemnizaţie plătită de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi are o valoare de 18.000 lei şi este primită de o „mămică” ce a activat în domeniul justiţiei. Indemnizaţia acesteia a fost calculată în baza salariilor obţinute din domeniul justiţiei.

Tot în baza salariilor a fost calculată şi cea de-a doua indemnizaţie pentru creştere copil, care are un cuantum de 15.200 lei, şi este primită de o beneficiară care este angajată a unei mari companii din Iaşi. În total, AJPIS Iaşi plăteşte indemnizaţii pentru creşterea copilului pentru 5.563 de beneficiari, din care 585 de bărbaţi, indemnizaţia medie la nivel de judeţ fiind de 1.427 lei, în timp ce indemnizaţia minimă plătită este de 1.063 lei. De asemenea, în judeţ sunt în prezent 75 de părinţi de gemeni care, pe lângă indemnizaţia calculată în baza veniturilor, primesc suplimentul pentru gemeni de 85% din salariul minim.

Cea mai mare indemnizaţia din ţară va fi verificată

La nivel naţional, cea mai mare indemnizaţie plătită pentru creşterea copilului este de 35.000 euro şi este obţinută de un om de afaceri din Sibiu. Pentru că suma este foarte mare, ANAF a fost sesizată să verifice veniturile persoanei în cauză. Directorul AJPIS Iaşi, Costel Grojdea, susţine că la nivelul judeţului nu a fost cazul ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să intervină pentru verificarea veniturilor, deoarece acestea se justificau.

„Verificarea veniturilor poate fi cerută de către Ministerul Muncii, în urma analizării dosarului primit de noi de la beneficiar. Se recurge la această procedură doar dacă sunt suspiciuni că au fost modificate salariile cu scopul de a primi o indemnizaţie mărită, iar prin analiza veniturilor se poate constata acest lucru. Nu poţi avea un salariu minim pe economie luni sau ani la rând şi, după ce afli de modificarea legislaţiei, să îţi măreşti veniturile de câteva zeci de ori. Din fericire, la Iaşi nu au fost semnalate astfel de cazuri”, a precizat Costel Grojdea (Foto), directorul AJPIS Iaşi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.