anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Ceartă de la cheie între şefii din CJ: noul vice ales a dat de o uşă încuiată

GALERIE
Victor Chirila - Alin Aivanoaie
 • Victor Chirila - Alin Aivanoaie
- +

Noul vicepreşedinte al Con­si­liului Judeţean mai are de aşteptat până să-şi ia în primire postul. Alin Aivănoaei (PPDD) s-a prezentat ieri la biroul vicepreşedintelui demis, Victor Chirilă, pentru a se instala. Aivănoaei a avut însă surpriza de a găsi biroul încuiat. „Am venit la 7.20, pentru că programul la CJ începe la 7.30, dar n-am avut cu cine sta de vorbă. Biroul încuiat, Chirilă nicăieri. Am stat o vreme în biroul celuilalt vicepre­şedinte, Victorel Lupu. Am mai stat de vorbă şi am aşteptat până pe la 9, dar degeaba. Nu ştiu cum să interpretez această situaţie, dar mi se pare cumva penibilă“, a de­clarat Aivănoaei.

Chirilă va ataca decizia

Vicepreşedintele Chirilă a fost eliberat din funcţie în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurate vineri. Pentru înlocuirea sa cu re­prezentantul PPDD, Aivănoaei, au votat 20 de consilieri PSD, PPDD şi PDL, în timp ce consilierii libe­rali au părăsit sala. „N-am ajuns de dimineaţă la Consiliu, dar Aivă­noaei să stea liniştit că îi predau biroul. Nu mă agăţ de scaun. Mi-am luat deja cea mai mare parte a lucrurilor de acolo. Scau­nul îl las. Mai sunt nişte proceduri legale de îndeplinit până să îl ia în primire. Hotărârea trebuie comunicată, mai trebuie emisă dispoziţia preşedintelui privind atribuţiile pe care le va îndeplini. Nu înseamnă că, dacă eşti ales, imediat a doua zi vii la muncă“, a spus Chirilă. Conform legii, ho­tărârile CJ trebuie să fie comunicate în termen de maximum zece zile de la adoptare. Aceasta în­seamnă că predarea biroului către noul vicepreşedinte trebuie să aibă loc cel mai târziu la sfârşitul săp­tămânii viitoare. Victor Chirilă a anunţat deja că intenţionează să atace în contencios administrativ hotărârea prin care a fost eliberat din funcţie. „Intrarea în funcţie a noului vice şi atacarea hotărârii sunt chestiuni distincte. O să atac hotărârea, pentru că o consider ile­gală, dar asta nu înseamnă că Aivănoaei o să stea pe lângă birou până decide instanţa. Va intra în birou, va sta o vreme acolo, când va pleca, va da leafa înapoi...“, a spus Chirilă.

„N-o să-mi cheltui leafa“

Vicepreşedintele desemnat al CJ a precizat că va aştepta o comunicare oficială din partea conducerii instituţiei înainte de a se prezenta din nou pentru a-şi lua în primire biroul şi atribuţiile. „Am spus că vreau să fiu un liant între conducerea CJ şi consilieri pentru continuarea proie­ctelor începute şi demararea altora şi chiar cred în asta. În ultimul an nu a mai existat acea colaborare între executiv şi legislativ de la începutul mandatului. Cât despre bani, domnul Chirilă poate sta liniştit. N-o să-mi cheltui leafa, ci o voi dona la vreun cămin de copii. Iar dacă va fi cazul, îi voi da înapoi fără nicio problemă“, a încheiat Aivănoaei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.