anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Ceartă mare între Peni Hill şi Habarnagiu, cu DNA-ul care le suflă-n ceafă

GALERIE
puls
 • puls
- +

Se întâmplă ceva tare bizar la palatul cel roznovan, de la întoarcerea şefilor din concediul de Sărbători încoace, stimaţi telespectatori. 

Ne ciripesc păsărelele de sub streaşina aia lată din spatele palatului, alea cu experienţă lungă ce l-au prins în funcţie chiar şi pe premarele comunist din ’89 Mitică Nagâţ, că edilul planetar Peni Hill şi vicele cocalar Habarnagiu nici vorbă să mai iasă împreună la vreo berică sau ceva asemănător. Spun păsărelele că cei doi ar fi certaţi la cuţite de vreo două săptămâni încoace, lucru pe care îl simt toţi angajaţii, că nici măcar nu-şi mai vorbesc, dar că lumea nu ştie ce s-o fi întâmplat aşa deodată, şi până unde va merge scăndăluţul.

L-am întrebat aşadar pe amicul Archibald Tănase, poate ştie el ceva despre păruiala asta. Amicul Archie spune că, din ce a auzit pe ici pe colo, liberalii din conţil ar fi făcut o plângere în legătură cu anumite cheltuieli deşănţate, care a fost apoi cercetată de ograda de sconturi, iar inspectorii au făcut apoi plângere la DNA.

Când a auzit Peni Hill treaba asta, cică s-a enervat că a făcut spume, ocărându-l cum i-a venit la gură pe Habarnagiu, amicul lui Ghihocel Osânză, căci acesta ar fi învârtit manevrele în cauză, în numele premarelui. Iar până una sau alta, cică Peni i-a tăiat toate atribuţiile Habarnagiului, încât ne întrebăm pentru ce mai vine cocălărelul ăsta la slujbă. Aşa că, dragi păsărele de la streşini, la un aşa pont bun dat nouă, ia’n să treceţi ‘mneavoastră pe aicea pe la noi pe la redacţie, să vă dăm la schimb doi-trei pumni de crupe. Din alea din porumb alb, de-ai noştri, din coşăr... Nu de-ai lor.

Iaca şi cipădeiul de discotecă, pus de liberali director!

Iaca şi boamba boambelor din lumea halatelor albe ieşene, stimaţi telespectatori. Şi, ca să nu se supere nimenea, avem aşadar o veste bună, dar şi una rea. Cică derectorul de şpital Hop Prişanu va fi schimbat cât de curând. Asta, evident, ca veste bună.  Staţi însă puţin şi nu mânaţi, ci lângă boi v-alăturaţi ca să ascultaţi şi vestea cea rea. Cică locul acestuia ar urma să fie luat, atenţiune-atenţiune, de cipădeiul de discotecă Bogdan Şerbet, fostul suptprifect de Iaşi, slugoi de casă de-al lui Ghihocel Osânză (carele zice-se că l-ar şantaja cu ceva sexual: în fine, treaba lor).

Şerbet este, însă, bun amic cu menistrul Cost Take, de pe vremea când jucau amândoi rugbi. Apăi bine, mă Take mă: încerci să-l bagi pe afaficul ăsta în guvern ca secretar de stat, dar nu merge treaba că fac liberalii scandal, că ştiu câte parale faceslugoiul şantajiştilor, iar acuma vii şi-l bagi ieşenilor pe gât pe marţafoi? Vai de capul lor de liberali ieşeni, dacă stau şi înghit o asemenea găluşcă puturoasă... Asta, aşa: ca să nu zică în campanie că nu le-am spus.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.