Ceartă pe faţă între primarul Gheorghe Nichita şi Cătălin Ivan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ceartă pe faţă între primarul Gheorghe Nichita şi Cătălin Ivan

GALERIE
nichita - ivan
  • nichita - ivan
- +

Ceartă fără precedent între europarlamentarul ieşean Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD, şi primarul Iaşului Gheorghe Nichita.

 

În urmă cu două zile, primarul a acuzat lipsa de activitate a fundaţiei “Iaşi – capitală culturală europeană”, înfiinţată de Cătălin Ivan şi condusă de şeful său de cabinet, recunoscând că Iaşul a pierdut startul în competiţia cu celelate oraşe din ţară care aspiră la statutul de capitală europeanăpentru 2021. “Am făcut o greşeală fundamentală prin faptul că s-a înfiinţat o asociaţie cu această titulatură, dar care nu are nici un fel de suport financiar. (...) Nu are cum să funcţioneze. Voi înfiinţa o fundaţie, un ONG al Primăriei, pe care îl voi bugeta în acest an şi vom încerca să aducem acolo oameni care să muncească full time”, spunea Nichita într-o declaraţie acordată ziarului nostru. Declaraţia trimitea indirect la inactivitatea asociaţiei lui Cătălin Ivan, care s-a folosit în campania electorală de acest subiect şi de titulatura de “Iaşi - capitală europeană”.
 
Ieri, Ivan i-a replicat primarului, spunând, într-o declaraţie pentru “Ziarul de Iaşi”, că acţiunile concrete pentru obţinerea acestui statut trebuie să fie de competenţa primăriei. Astăzi, Ivan revine într-un interviu acordat “Evenimentul” şi îl atacă foarte dur pe Nichita. “O greşeală fundamentală nu este înfiinţarea asociaţiei, e greşit să stai pe margine fără să pui umărul, în speranţa că nu va funcţiona şi vei demonstra prietenilor, celor care îţi picură în ureche cucută în fiecare zi, că nimic nu se face în oraş fără primar. Un edil responsabil trebuie să încurajeze iniţiativele private ale societăţii civile. (...) Dacă domnului Nichita nu-i place numele asociaţiei deja existente, m-am interesat la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor şi este liberă titulatura “Iaşi – capitală culturală europeană Gheorghe Nichita”, a spus Cătălin Ivan.
 
Disputa dintre cei doi, dincolo de miza privind responsabilitatea programului Iaşi – capitală europeană, pune în evidenţă un conflict mai vechi între ei, de ordin politic. Nichita consideră va parcursul de europarlamentar al lui Ivan i se datorează, motiv pentru care cere cooperare şi ascultare, în timp ce Ivan ridică, voalat, pretenţii la şefia filialei locale. Cătălin ivan este şi un apropiat al lui Victor Ponta, care l-a numit purtător de cuvânt al PSD.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.