Ceartă și scandal la votarea proiectului bugetului la Consiliul Judeţean Iaşi (UPDATE)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Ceartă și scandal la votarea proiectului bugetului la Consiliul Judeţean Iaşi (UPDATE)

GALERIE
sedinta cj1
  • sedinta cj1
- +

UPDATE Cearta pe proiectul bugetului s-a încheiat. Se votează amendamentele: buget 300.000 de lei pentru Teatrul Luceafarul (Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr), 450.000 pentru achiziționarea unui sterilizator pentru Spitalul de Copii (sumă luată din bugetul FILIT), cumpărarea unei ambulanțe echipată pentru neonatologie.

Amendamentele PNL sunt respinse pe bandă rulantă.

Bugetul a trecut cu voturile PSD, ALDE, UNPR și PMP. 

Bugetul a trecut cu voturile PSD, ALDE, UNPR și PMP. Liberalii s-au abținut.

De altfel, consilierii PNL au părăsit sala. Ceilalți au rămas să discute despre situația concursurilor de la Apavital.

UPDATE: Şedinţa este întreruptă pentru votarea (secretă) a membrilor comisiei de concurs şi ai celei pentru contestaţii la concursul organizat pentru desemnarea managerului Şcolii Populare de Arte. Urmează dezbaterile pe proiectul de buget, ultimul punct de pe ordinea de zi, şi discuţiile privind concursurile pentru atribuirea mandatelor de administratori şi directori ai societăţii Apavital.

UPDATE: După o oră de argumentari pro şi contra, majoritatea din CJ s-a impus: vor fi alocaţi 75.000 de lei pentru realizarea studiului asupra concesionarii Aeroportului pe o perioadă de 49 de ani.

UPDATE: "Poate că propunerea de efectuare a studiului este o aventură, dar o dezvoltare viitoare a Aeroportului este una de durată, date fiind resursele financiare limitate", a intervenit, la rândul lui, Cristian Stanciu. Liderul grupului PSD din CJ a ţinut să sublinieze că votarea acelui studiu nu înseamnă neapărat şi concesionarea aerogării.

UPDATE: "Ceea ce faceţi este o aventură", a calificat Romeo Vatră propunerea de lansare a unui studiu pentru evaluarea necesităţii şi oportunităţii concesionarii activităţii de pe Aeroport. El a invocat licitaţia în derulare pentru actualizarea unui Masterplan care să stabilească viitoarea direcţiei de dezvoltare a Aeroportului Iaşi, pe aliniamentul de acum al terminalelor de pasageri sau dincolo de pistă.

UPDATE: Şedinţa CJ "s-a împiedicat" la un proiect de hotărâre relativ banal, cel privind organizarea concursului de proiecte de management pentru ocuparea funcţiei de manager al Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici". Au fost exprimate mai multe întrebări, cum ar fi cea a deţinerii a două contracte cu normă întreagă de către actualul manager interimar sau a votului secret pentru membrii comisiei de soluţionare a eventualelor contestaţii. Până la pregătirea urnei şi a biletelor de vot, consilierii merg mai departe cu adoptarea următoarelor propuneri de hotărâre de pe ordinea de zi.

UPDATE: "Ceea ce se întâmplă nu este deloc în regulă. Nu trebuie să politizam instituţiile din subordinea CJ", a declarat Romeo Vatră. În ciuda încercărilor preşedintelui CJ de a opri discuţiile pe acest subiect, consilierul liberal a continuat remarcile privind derularea şi rezultatele concursurilor pentru administraţia şi conducerea executivă a reţelei furnizoare de apă. Discuţiile au fost amânate pentru sfârşitul şedinţei, iar votul pe proiectele de pe ordinea de zi a fost reluat.

UPDATE: "Am fost pe listă cu cel mai mare punctaj", a dezvăluit directorul general cum a fost clasamentul notelor la concursul pentru Consiliul de Administraţie al societăţii. Cu toate acestea, el nu a fost confirmat în viitorul CA, "dar a fost preferat ultimul de pe listă", a adăugat el cu amărăciune.Discuţiile continuă în absenţa lui Liviu Vornicu, unul dintre consilierii judeţeni promovaţi în rândul noilor administratori.

UPDATE: Nu mai suntem lăsaţi să lucrăm cum trebuie", a intervenit directorul general al Apavital, Ioan Toma, la unul dintre proiectele de hotărâre propuse de societate. El s-a referit indirect la concursurile aflate în derulare pentru mandatele de conducere executivă, subliniind că echipa trebuie să fie una profesionistă, unită. Toma a adăugat că, până acum, colaborarea cu CJ a fost fără cusur.

TEXT INITIAL: Consilierii judeţeni au luni 17 februarie, în şedinţa pe februarie a CJ, o listă cu peste 40 de proiecte de discutat şi adoptat. De fapt, dezbaterile au avut loc vineri, când unul dintre proiecte a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei de azi. Este vorba despre cel care transferă 75 de hectare din administrarea Consiliului Judeţean în cea a Regiei Autonome Aeroportul. Suprafaţa respectivă, care se întinde de-a lungul laturii dinspre est a pistei părea să facă pereche cu un alt proiect, cel prin care consilierii sunt invitaţi să aprobe un studiu care să arate cât de mare e necesitatea şi cât de oportună ar fi concesionarea activităţii aeroportuare. Liderul grupului liberal din CJ îi cere detalii directorului Aeroportului despre proiectele pe fonduri europene. Cătălin Bulgariu a spus că rămâne valabilă accesarea de bani europeni pentru o eventuală extindere a infrastructurii de pasageri (terminal) pe partea de vest, dar nu şi pentru cea preconizată pe partea de est, respectiv dincolo de pistă faţă de amplasarea terminalelor existente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.