anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

CEDO respinge ca ”inadmisibile” 18.000 de plângeri depuse din Franţa împotriva permisului sanitar

GALERIE
CEDO
 • CEDO
- +

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi drept ”inadmisibile” o cerere împotriva permisului sanitar depusă de către un profesor de drept, Guillaume Zambrano, şi alte 18.000 de ”cereri standardizate” care o însoţeau, din Franţa, relatează AFP.

Un lector în drept privat la Universitatea din Montpellier, Guillaume Zambrano, care se opune paşaportului sanitar, a creat o mişcare pentru a lupta împotriva implemenării acestuia în Franţa. El propunea, pe un site, completarea unui formular precompletat în vederea sesizării CEDO.

Potrivit Curţii, obiecitvul său era să provoace ”blocarea, îngâtuirea, inundarea” CEDO, ”să-i paralizeze funcţionarea” şi ”să-i forţeze uşa de la intrare”, cu scopul de a face ”sistemul să deraieze”. CEDO subliniază într-un comunicat că cererea lui Guillaume Zambrano este inadmisibilă din cauza ”neepuizării căilor de recurs interne”, o condiţie esenţială a plângerii, şi ”caracterul abuziv al acesteia”.

Cele 18.000 de plângeri standardizate ”nu îndeplinesc” nici ele dispoziţiile regulamentului CEDO cu privire la petiţii indviduale şi ”nu pot, deci, să fie examinate”, precizează Curtea. Magistraţii europeni deplâng faptul că demersul lui Guillaume Zambrano vizează ”să facă rău mecanismului Convenţiei” europene a drepturilor omului şi ”funcţionării Curţii”.

Curtea a mai anunţat joi că a îndemnat Guvernul francez ”să-i prezinte observaţiile” sale cu privire la cererea unui pompier care contestă pe fond obligaţia de a se vaccina, impusă anumitor profesii, inclusiv alei sale. Porivit CEDO, alte 712 persoane şi-au exprimat intenţia de a depune o plângere cu privire la ”aceeaşi problematică”.

În urma unei proceduri de urgenţă, CEDO a respins, la 25 august, plângerea acestor petenţi, care-i cereau ”să suspende obligativitatea vaccinării”, prevăzută de o lege de la 5 august 2021 vizând personalul medical şi pompierii, ameninţaţi cu suspendarea. CEDO este organul judiciar care veghează la respectarea Convenţiei europene a drepturilor omului, semnată de 47 de state reunite în cadrul Consiliului Europei (CoE).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.