EURO-2024

Punem punctul pe știi

Cehii nu-și țin mâinile acasă. Georgia a fost la un pas să smulgă o victorie în fața Cehiei

sâmbătă, 22 iunie 2024, 18:23
2 MIN
 Cehii nu-și țin mâinile acasă. Georgia a fost la un pas să smulgă o victorie în fața Cehiei

Grupa F, Hamburg: Georgia-Cehia 1-1  (1-0). Gruzinii au ratat victoria la ultima fază

  • Georgia: Mamardashvili-Kvirkvelia (’82-Gvelesiani), Kashia, Dvali- Kakabadze, Davitashvili (’62-Chakvetadze) Mekvabishvili, Kochorashvili, Tsitaishvili (’62-Lochoshvili) – Mikautadze (’88-Kvilitaia), Kvaratskhelia (’83-Lobjanidze). Selecționer: Willy Sagnol
  • Cehia: Stanek- Holes, Hranac,  Krejci- Coufal, Provod (’82-Barak) Soucek, D.Jurasek (’82-Sevcik)-Cerny (’55-M. Jurasek) Schick (’68-Chytil), Hlozek (’55-Lingr). Selecționer: Ivan Hasek
  • Au marcat: Mikautadze (’45+3-penalty)/ Schick (’59)
  • Arbitru: Daniel Siebert (Germania)
  • Cartonașe galbene: Kashia, Gvelesiani,Mekvabishvili, Kochorashvili /Coufal, Provod, Jurasek, Holes, Soucek

Două faze au fost esențiale în prima parte a jocului de la Hamburg și ambele au avut în prim-plan mâini cehești. În min.23, Hlozek a înscris după o fază complicată dar în camera VAR s-a văzut că mingea a atins mâna atacantului ceh și reușita a fost anulată. În timpul adițional. în urma unei faze fixe gestionate de Kvaratskhelia, o preluare inteligentă a fundașului Kashia îl aduce în fața portarului Stanek, dar trage în el. Și din nou se aude zumzet de VAR în căștile arbitrului german, care este invitat să vizioneze faza. Și cum fundașul Hranac a făcut henț, s-a dat penalty,  transformat de Mikautadze. N-a fost ultima fază a reprizei, fiindcă Schick s-a trezit în fața portarului gruzin, care a parat șutul programat la colțul scurt.

Până atunci, au fost relativ multe faze de poartă cu un plus pentru cehi, mai experimentați. Diferența a fost făcută de apărări, a cehilor mult mai grupată. Însă naivitățile celor trei stoperi caucazieni au fost compensate de portarul Mamardashvili, cu parade de zile mari la Hlozek și Schick (‘3), Cerny (’27), și din nou Schick, în final.

După un minut de la o imensă ocazie de 2-0 semnată Mekvabishvili (excelent servit de liderul Kvaratskhelia), cehii au obținut egalarea la un corner);: Lingr dă un șut în bară și, pe fază, Schick reia în plasă. Cu pieptul, nu cu mâna!

Cehii au călărit careul advers până în final, dar apărarea gruzină a fost mult mai atentă (nu numai Mamadarshvili!) iar la ultima fază, Lobjanidze a scăpat spre poarta lui Stanek și a ratat golul unei victorii colosale!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii