Cei 42 de „zecişti“ ieşeni din această vară, premiaţi ieri la Primărie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Cei 42 de „zecişti“ ieşeni din această vară, premiaţi ieri la Primărie

Ce le transmite primarul şi inspectorul-şef al ISJ?

GALERIE
Premiere zecisti primarie (1)
  • Premiere zecisti primarie (1)
- +

Elevii ieşeni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi ieri, în cadrul unui eveniment organizat în sala Vasile Pogor a Primăriei Iaşi, festivitate organizată de Primăria Municipiului şi Inspectoratul Şcolar.

La eveniment au participat primarul Mihai Chirica, dar şi Genoveva Farcaş, inspector şcolar general, inspectori şcolari, directori ai şcolilor, profesori şi părinţi. Au fost premiaţi 42 de elevi care au obţinut media 10, dintre aceştia 10 fiind absolvenţi de liceu, iar 32 absolvenţi ai clasei a VIII-a. În debutul întâlnirii, primarul a ţinut să menţioneze faptul că „este deosebit de onorant pentru noi, ca autoritate locală, ca primar, să putem vorbi despre cel mai premiat oraş din România. Ştiţi foarte bine, întotdeauna am vrut să dăm Capitala deoparte în orice comparaţie, pentru că am compara peste două milioane de locuitori cu aproape 400 de mii. Trebuie să păstrăm ordinul de mărime, deci putem spune că Iaşul este cel mai premiat oraş din România, iar acest lucru s-a făcut datorită vouă, care aţi avut forţa, puterea, energia şi tenacitatea de a învăţa, de a lua note mari şi în cele din urmă de a confirma aceste note prin rezultatele deosebite de la capacitate şi bacalaureat. Voi trebuie să fiţi ambasadorii Iaşului, să nu uitaţi niciodată şcoala şi oraşul care v-a format, familia care v-a crescut şi îndrumat şi, de ce nu, toţi cei care au reuşit să se apropie de voi“.

De asemenea, Genoveva Farcaş a vorbit despre semnificaţia numărului 10 în decursul istoriei şi despre importanţa acestei note, care semnifică „perfecţiunea“. „Astăzi, numărul 10 este considerat a fi numărul model al desăvârşirii, al perfecţiunii, pentru că numai în ultimele sute de ani acest număr a fost folosit ca baza fundamentală pentru sistemele numerice, pentru monede sau chiar măsurători. Când 10 l-a înlocuit pe 12 ca ultim număr, a fost anunţată de fapt o schimbare şi în modelele de gândire umană. Aşadar, ne aflăm astăzi aici, în onorantul spaţiu al Primăriei Municipiului Iaşi, pentru a sărbători perfecţiunea, pentru a sărbători pe elevi, pe absolvenţii, pentru a-i felicita pe cei care au reuşit să obţină media perfectă la examenele naţionale, examene care constituie, practic, primele praguri pe care voi, dragi elevi, le aveţi de păşit în lungul drum al vieţii, al devenirii voastre. Îi felicităm pe toţi aceşti absolvenţi. Ei ne-au arătat că pot, ne-au arătat că ştiu, ne-au arătat că merită“, a specificat inspectorul general al ISJ.

Cele mai multe premii au ajuns la Colegiul Naţional, 19 dintre cei 42 de elevi fiind absolvenţi de clasa a VIII-a sau a XII-a la acest liceu. Dintre cei 19, 14 sunt absolvenţi de clasa a VIII-a iar 5, de clasa a XII. Pe locul al II-lea cu cei mai mulţi absolvenţi cu media 10 a fost Colegiul „Negruzzi“, cu opt elevi premiaţi, urmat de „Racoviţă“, cu şapte elevi. Fiecare dintre cei 42 de elevi a primit câte o tabletă, cărţi, o plachetă de la Primărie şi o diplomă specială de la ISJ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.