Cei mai mulţi şomeri din judeţul Iaşi au peste 40 de ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Cei mai mulţi şomeri din judeţul Iaşi au peste 40 de ani

GALERIE
someri1
  • someri1
- +

Cei mai mulţi şomeri din cei 9.078 care figurau la finalul lunii septembrie 2020 în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi aveau între 40 şi 49 de ani. Mai exact, 2.523 de ieşeni din această grupă de vârstă nu aveau un loc de muncă în perioada menţionată, fiind urmaţi îndeaproape de persoanele care aveau peste 55 de ani, existând 2.220 de şomeri din rândul lor. 

La polul opus s-au aflat cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 29 de ani, la instituţia ieşeană fiind consemnaţi 250 de şomeri. În luna septembrie 2020, rata şomajului la nivelul judeţului Iaşi a fost de 3,06%, în scădere faţă de luna anterioară. Pentru comparaţie, în luna august 2020 rata şomajului a fost de 3,14% în judeţ, numărul şomerilor ajungând atunci la 9.311, potrivit datelor AJOFM Iaşi, analizate de „Ziarul de Iaşi”. Conform evidenţelor instituţiei locale, din totalul şomerilor înregistraţi în luna septembrie a.c. au fost indemnizaţi doar 1.933, în timp ce 7.145 au fost şomeri neindemnizaţi.

Cele mai multe persoane din judeţul Iaşi care nu şi-au găsit un loc de muncă în cea de-a noua lună din an proveneau din mediul rural, respectiv 7.198, iar restul de 1.880 din mediul urban. După nivelul de pregătire, 2.784 erau şomeri cu studii gimnaziale, 2.326 de şomeri au fost din rândul celor care au absolvit învăţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii, 2.171 erau cu nivel de instruire primar sau fără studii, iar alţi 1.131 de şomeri înregistraţi erau absolvenţi de învăţământ liceal, 89 postliceal şi 577 învăţământ universitar. Datele aferente lunii septembrie 2020 sunt cele mai recente date disponibile pe site-ul AJOFM Iaşi.

Totuşi, ieşenii interesaţi să se angajeze pot consulta periodic şi oferta AJOFM Iaşi, care cuprinde 708 locuri de muncă vacante la momentul actual. Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru oamenii cu studii medii, mai precis 606. Firmele din Iaşi caută muncitori pentru sectorul construcţiilor, fiind listate 333 de posturi, în servicii - 238, în confecţii - 65, în industrie - 53, în sănătate şi asistenţă socială - 18, iar un post este pentru sectorul agricultură/silvicultură. Oferta angajatorilor este valabilă până pe data de 2 decembrie 2020.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.