Cei mai mulţumiţi pacienţi din ţară îi are Maternitatea „Cuza-Vodă“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Cei mai mulţumiţi pacienţi din ţară îi are Maternitatea „Cuza-Vodă“

GALERIE
Maternitatea cuza voda
  • Maternitatea cuza voda
- +

Spitalul ieşean s-a clasat pe locul 1 pe ţară într-un clasament în funcţie de satisfacţia pacienţilor faţă de serviciile medicale de care au beneficiat. În topul naţional mai figurează, pe locul 7, Institutul de Boli Cardiovasculare. În privinţa curăţeniei, cel mai bine clasat spital din Iaşi este Institutul Regional de Oncologie, pe locul 5 la nivel naţional.

Au apărut primele rezultate ale chestionarului de satisfacţie a pacienţilor după externare, de când datele au început să fie colectate prin SMS sau printr-un chestionar online, iar mai multe unităţi spitaliceşti din Iaşi se regăsesc în topuri pozitive, dar şi negative. Observatorul Român de Sănătate a analizat peste 120.000 de chestionare completate de pacienţi şi în urma datelor analizate a rezultat faptul că 87,82% dintre pacienţii care au fost la Maternitatea „Cuza-Vodă“ din Iaşi au fost mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile medicale oferite de spital, plasând unitatea medicală pe poziţia I în ţară. Pe locul al doilea urmează Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu 86,85%, iar pe poziţia a treia este Maternitatea „Dr. I.A. Sbarcea“ din Braşov cu 86,82%, media naţională fiind de 79,81%. Institutul de Boli Cardiovasculare este pe locul 7, cu 85,95%. „Oferim servicii medicale de performanţă, asigurate de un corp medical cu o înaltă pregătire profesională, condiţii hoteliere, durată de spitalizare cât mai mică şi dorim să avem o comunicare eficientă medic-pacient, astfel încât să crească gradul de satisfacţie a pacienţilor asupra calităţii actului medical. Mă bucur că rezultatele măsurilor luate se regăsesc şi în raportul studiului realizat de Observatorul Român de Sănătate. Acest rezultat se datorează întregului colectiv al unităţii noastre“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul maternităţii. Rezultatele provin de la aplicarea chestionarului în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2018.

Un alt spital ieşean care este prezent într-unul dintre topuri este Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, care figurează pe locul 5 într-un top al curăţeniei, cu un punctaj de 90,61%, la 1,5% puncte de prima poziţie, în condiţiile în care media naţională este de 78,27%. La polul opus, în „TOP SPITALE: RUŞINE“, pe poziţia 9, apare Spitalul de Recuperare din Iaşi, fiindcă este unul dintre cele mai mari spitale din România care are 0 chestionare completate în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2018. „Într-o epocă în care toţi responsabilii din sistemul medical românesc clamează că pun «pacientul în centrul sistemului», dezinteresul faţă de satisfacţia pacienţilor arată în cel mai bun caz neglijenţă managerială şi, în cel mai rău caz, ipocrizie. Este îngrijorător de mic numărul de spitale care introduc datele de contact ale pacienţilor în platforma electronică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru ca pacienţii să primească prin SMS chestionarul de satisfacţie“, se precizează în raport. 21% de spitale nu au introdus în sistem nici măcar un pacient, iar 82% au introdus datele de contact pentru mai puţin de 5% dintre pacienţii externaţi.

La nivel naţional, din analiza Observatorului Român de Sănătate, a reieşit că peste o cincime dintre pacienţii internaţi sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de curăţenia din spitale, 8 din 10 pacienţi sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de activitatea şi implicarea medicului care i-a îngrijit, peste o cincime din pacienţii internaţi au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din bani proprii pe perioada internării, iar aproape 5.000 de pacienţi au spus că li s-au solicitat bani sau atenţii de către personalul medical. Pe locul cinci la nivel naţional al transparenţei, ceea ce înseamnă numărul de chestionare completate raportat la numărul estimat de externări, se află Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, pe poziţia 5, cu 16,6% în condiţiile în care media naţională este de 3%. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.