Cei şapte asasini din Sinești își așteaptă sentința. Judecătorii ieșeni au finalizat procesul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cei şapte asasini din Sinești își așteaptă sentința. Judecătorii ieșeni au finalizat procesul

GALERIE
crima sinesti
  • crima sinesti
- +

Judecătorii ieşeni au finalizat procesul în care şapte persoane din comuna Sineşti sunt judecate pentru omor şi urmează să pronunţe o sentinţă definitivă pe 20 februarie.

Aurel Lupaşcu (66 de ani), Sandu Lupaşcu (31 de ani), Aurel Lupaşcu (35 de ani), Doru Alexandru (43 de ani), VasileTofan (27 de ani), Ionuţ Lupaşcu (19 de ani) şi Daniel Vameşu (22 de ani) au primit pedepse de până la 25 de ani de puşcărie din partea primei instanţe, însă au atacat cu apel decizia. Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 17 iulie, Cătălin Manole a fost găsit cu tăieturi la nivelul picioarelor, toracelui, feţei şi capului, starea sa făcând imposibilă misiunea de salvare a medicilor.

Între Cătălin Manole şi Sandu Lupaşcu exista o stare conflictuală din cauza unor incidente ce avuseseră loc, în trecut, în Italia. Cătălin Manole şi alte două persoane, printre care şi un frate, s-au întâlnit în jurul orei 23.00 cu grupul de agresori, cei doi martori fugind. Manole a fost prins în timp ce fratele său a fugit într-un lan de porumb unde se ascundea cum unul dintre inculpaţi a strigat: „l-am prins, veniţi încoa’“. „Toţi cei şapte inculpaţi au lovit victima cu ce aveau în mână, contribuind la imobilizarea acesteia şi anihilând încercările acesteia de a se apăra. Victima a fost legată şi cu o funie la nivelul picioarelor. Pe durata a cel puţin 15 minute i-au fost aplicate lovituri la nivelul feţei, al capului, al toracelui, al membrelor superioare, al membrelor inferioare, provocându-i-se suferinţe fizice care au condus în cele din urmă la deces“, au precizat anchetatorii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.