anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator

GALERIE
scantei
  • scantei
- +

Cel mai bogat parlamentar ieşean continuă să obţină venituri consistente din profesii liberale.

Senatorul Iulia Scântei (PNL) şi-a actualizat declaraţia de avere pe anul în curs. Din nou, la fel ca în anii precedenţi, liberala a obţinut câştiguri semnificative de pe urma biroului notarial pe care îl are în Bucureşti.

Anul trecut, Scântei a încasat o sumă de 2.037.572 lei. În anii precedenţi, sumele au fost la fel de mari: 2,2 milioane lei (2018), 2,1 milioane lei (2017), 2,4 milioane lei (2016) şi 1,3 milioane lei (2015). Astfel, în cinci ani, veniturile totale ale senatorului ieşean din activităţile de la biroul notarial au ajuns la 10,2 milioane lei (peste 2,2 milioane euro). Un calcul sumar arată că liberala a câştigat anul trecut, în medie, aproape 5.600 lei în fiecare zi (lucrătoare sau nu). La acest venit se adaugă alţi 210.962 lei de la Senat, cea mai mare indemnizaţie a unui parlamentar de Iaşi.

Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut sunt câteva diferenţe. În primul rând, Scântei şi-a crescut numărul de proprietăţi imobiliare: faţă de cele 3 apartamente pe care le avea (2 în Bucureşti şi unul în Iaşi) a mai achiziţionat unul (în Capitală). Scântei se numără şi printre parlamentarii care deţin o serie de bunuri precum o colecţie de ceasuri de mână (evaluată la 70.000 euro), bijuterii şi accesorii vestimentare de colecţie (60.000 euro), tablouri şi sculpturi (20.000 euro) şi o pianină (18.000 euro). Economiile din bănci ale liberalei au scăzut faţă de 2019 cu aproape 30% până la concurenţa sumei de 210.000 lei.

Senatorul PNL spune că mai are de recuperat încă aproape 40.000 lei din suma cu care a contribuit în 2016 la campania electorală a liberalilor. În 2016, Scântei a fost impusă pe lista PNL de la Iaşi pentru parlamentare de către conducerea centrală, lucru care a creat convulsii în filială. Politic, liberala a avut o activitate „invizibilă” în cei patru ani de mandat, iar conferinţele de presă au fost puţine, aproape inexistente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.