Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator

GALERIE
scantei
  • scantei
- +

Cel mai bogat parlamentar ieşean continuă să obţină venituri consistente din profesii liberale.

Senatorul Iulia Scântei (PNL) şi-a actualizat declaraţia de avere pe anul în curs. Din nou, la fel ca în anii precedenţi, liberala a obţinut câştiguri semnificative de pe urma biroului notarial pe care îl are în Bucureşti.

Anul trecut, Scântei a încasat o sumă de 2.037.572 lei. În anii precedenţi, sumele au fost la fel de mari: 2,2 milioane lei (2018), 2,1 milioane lei (2017), 2,4 milioane lei (2016) şi 1,3 milioane lei (2015). Astfel, în cinci ani, veniturile totale ale senatorului ieşean din activităţile de la biroul notarial au ajuns la 10,2 milioane lei (peste 2,2 milioane euro). Un calcul sumar arată că liberala a câştigat anul trecut, în medie, aproape 5.600 lei în fiecare zi (lucrătoare sau nu). La acest venit se adaugă alţi 210.962 lei de la Senat, cea mai mare indemnizaţie a unui parlamentar de Iaşi.

Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut sunt câteva diferenţe. În primul rând, Scântei şi-a crescut numărul de proprietăţi imobiliare: faţă de cele 3 apartamente pe care le avea (2 în Bucureşti şi unul în Iaşi) a mai achiziţionat unul (în Capitală). Scântei se numără şi printre parlamentarii care deţin o serie de bunuri precum o colecţie de ceasuri de mână (evaluată la 70.000 euro), bijuterii şi accesorii vestimentare de colecţie (60.000 euro), tablouri şi sculpturi (20.000 euro) şi o pianină (18.000 euro). Economiile din bănci ale liberalei au scăzut faţă de 2019 cu aproape 30% până la concurenţa sumei de 210.000 lei.

Senatorul PNL spune că mai are de recuperat încă aproape 40.000 lei din suma cu care a contribuit în 2016 la campania electorală a liberalilor. În 2016, Scântei a fost impusă pe lista PNL de la Iaşi pentru parlamentare de către conducerea centrală, lucru care a creat convulsii în filială. Politic, liberala a avut o activitate „invizibilă” în cei patru ani de mandat, iar conferinţele de presă au fost puţine, aproape inexistente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.