Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator

GALERIE
scantei
  • scantei
- +

Cel mai bogat parlamentar ieşean continuă să obţină venituri consistente din profesii liberale.

Senatorul Iulia Scântei (PNL) şi-a actualizat declaraţia de avere pe anul în curs. Din nou, la fel ca în anii precedenţi, liberala a obţinut câştiguri semnificative de pe urma biroului notarial pe care îl are în Bucureşti.

Anul trecut, Scântei a încasat o sumă de 2.037.572 lei. În anii precedenţi, sumele au fost la fel de mari: 2,2 milioane lei (2018), 2,1 milioane lei (2017), 2,4 milioane lei (2016) şi 1,3 milioane lei (2015). Astfel, în cinci ani, veniturile totale ale senatorului ieşean din activităţile de la biroul notarial au ajuns la 10,2 milioane lei (peste 2,2 milioane euro). Un calcul sumar arată că liberala a câştigat anul trecut, în medie, aproape 5.600 lei în fiecare zi (lucrătoare sau nu). La acest venit se adaugă alţi 210.962 lei de la Senat, cea mai mare indemnizaţie a unui parlamentar de Iaşi.

Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut sunt câteva diferenţe. În primul rând, Scântei şi-a crescut numărul de proprietăţi imobiliare: faţă de cele 3 apartamente pe care le avea (2 în Bucureşti şi unul în Iaşi) a mai achiziţionat unul (în Capitală). Scântei se numără şi printre parlamentarii care deţin o serie de bunuri precum o colecţie de ceasuri de mână (evaluată la 70.000 euro), bijuterii şi accesorii vestimentare de colecţie (60.000 euro), tablouri şi sculpturi (20.000 euro) şi o pianină (18.000 euro). Economiile din bănci ale liberalei au scăzut faţă de 2019 cu aproape 30% până la concurenţa sumei de 210.000 lei.

Senatorul PNL spune că mai are de recuperat încă aproape 40.000 lei din suma cu care a contribuit în 2016 la campania electorală a liberalilor. În 2016, Scântei a fost impusă pe lista PNL de la Iaşi pentru parlamentare de către conducerea centrală, lucru care a creat convulsii în filială. Politic, liberala a avut o activitate „invizibilă” în cei patru ani de mandat, iar conferinţele de presă au fost puţine, aproape inexistente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.