Cel mai îndărătnic hoț din județ. Deși mereu prins, a tot dat spargeri până a ajuns în fața instanței. Îl așteaptă ani buni de zdup

vineri, 17 mai 2024, 03:00
3 MIN
 Cel mai îndărătnic hoț din județ. Deși mereu prins, a tot dat spargeri până a ajuns în fața instanței. Îl așteaptă ani buni de zdup

Un hoț a fost urmărit de ghinion până a sfârșit prins de polițiști. În două rânduri, a fost suprins de proprietari în timpul acțiunii. A treia oară, i-a ieșit furtul, dar tot a fost văzut. Nu a mai durat mult până să fie capurat.

Prima lovitură încercată de Ciprian Miharcea în plină zi, pe 12 martie anul trecut, părea să meargă bine. Pe o pășune învecinată cu stadionul municipal Pașcani, Miharcea a văzut mai multe mașini neînmatriculate, depozitate acolo în vederea dezmembrării. Într-una dintre ele se aflau trei jante și patru acumulatori auto. Portierele erau descuiate, așa că a scos pe rând jantele și acumulatorii, transportându-le până în apropierea porții de acces la stadion. A oprit o trecătoare și a convins-o să-i cheme un taxi. Mașina a venit, dar când șoferul a observat cât de murdare erau hainele lui Miharcea a refuzat cursa. Mai mult, prin zonă a trecut și proprietarul mașinilor, care tocmai pleca la cumpărături. A recunoscut acumulatorii și jantele și a sunat imediat la Serviciul 112. Miharcea a fost nevoit să fugă.

Hoțul a mai încercat o lovitură pe 22 aprilie, tot în plină zi. A văzut ușa unui garaj deschisă, așa că a sărit gardul în curte. A luat din garaj un sac de rafie, în care se pregătea să bage un invertor și o autofiletantă. În acel moment, însă, în garaj a intrat proprietarul. Miharcea a reușit și de această dată să fugă, sărind gardul în sens invers.

În noaptea de 23/24 aprilie, în jurul orei 3.30, Miharcea a avut ceva mai mult noroc. S-a deplasat în zona căii ferate și a caselor din zona Abator a Pașcaniului. A intrat într-o curte cu poarta neîncuiată, iar dintr-o magazie a sustras o drujbă în valoare de 380 lei. Dintr-o altă anexă a furat un aparat de sudură. A plecat cu ambele unelte, dar a fost suprins de camerele de supraveghere montate de proprietar. A lăsat bunurile furate în apropierea gardului, după care a intrat în altă curte, pentru a găsi ceva de furat. De aici a reușit să sustragă o trusă de chei, un pistol pneumatic și o drujbă, în valoare totală de 3.850 lei. A reușit să transporte toate uneltele furate în acea noapte până la autogară, unde a vândut un aparat de sudură, o bormașină și pistolul pneumatic contra sumei de doar 300 de lei, unui șofer.

Imaginile surprinse de camerele video și declarațiile păgubiților au dus la identificarea și reținerea lui Miharcea, care a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Hoțul nu se afla la primul conflict cu legea penală. În 2020 fusese condamnat cu suspendare, iar furturile au fost comise în timpul termenului de supraveghere. Acest fapt a făcut ca la pedeapsa primită pentru furturi să fie adăugată și cea suspendată inițial, rezultând o condamnare totală la 6 ani și 2 luni de închisoare. Deși nu comisese nicio infracțiune la regimul circulației rutiere, iar la furturi nu se folosise de un automobil, judecătorii pășcăneni i-au interzis lui Miharcea dreptul de a conduce timp de trei ani. Sentința a fost contestată de hoț, Curtea de Apel urmând să-i reanalizeze dosarul pe 19 iunie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii