Cel mai iubit preot, linșat după ce l-a apărat pe patriarh. A devenit „jeg cu sutană"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Cel mai iubit preot, linșat după ce l-a apărat pe patriarh. A devenit „jeg cu sutană"

GALERIE
visarion-alexa
  • visarion-alexa
- +

Unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, Visarion Alexa, care a închegat o comunitate în jurul bisericii din București pe care o păstorește și care are mii de urmăritori pe internet, care susține conferințe la care participă mulțimi de tineri, a fost pur și simplu linșat când a sărit în apărarea patriarhului Daniel în urma apariției unei investigații realizată de Recorder.

Visarion Alexa este unul dintre cei mai iubiți, mai căutați și mai urmăriți preoți din țara noastră. Însă sute de oameni au înțeles, pare-se, greșit mesajul său și s-au arătat surprinși că părintele nu este un revoltat, un răzvrătit împotriva sistemului, ci doar un slujitor care a dus Biserica mai aproape de oameni și care i-a dus pe oameni în Biserică, respectând totodată ierarhia și instituția pe care o reprezintă.

În urma unei investigații realizată de Recorder, Clanul Marelui Alb, în care se arăta de câți bani publici a reușit să beneficieze BOR de când ÎPS Daniel a ajuns patriarh, părintele Visarion Alexa a scris pe Facebook un mesaj de susținere față de acesta. Postarea a adunat în jur de 1.000 de comentarii în două zile, cele mai multe fiind din tabăra celor care nu îl pot suferi pe conducătorul Bisericii Române. Deși au existat și mesaje scrise decent de pe o poziție adversă, multe au fost atacuri la persoană, jigniri cumplite și ceea ce Facebook a considerat, în urma reclamațiilor pertinente, drept discriminări pe motiv de apartenență religioasă. Unele dintre acele comentarii au fost șterse de rețeaua de socializare. Altele, nesemnalizate încă, au rămas. Părintele, adorat și venerat până acum, a devenit „jeg cu sutană“, jigodie în sutană, „cerșetor ordinar“, „pe invers“, „***** cu ochi/moț“.

Vedeți câteva dintre acele comentarii indecente care încă nu au fost șterse; au fost și mai urâte:

Redăm și postarea care a stârnit urgia:

„Am toată admirația pentru Patriarhul României.

Mizerie și nesimțire varsă " jurnaliștii" peste acest om care lasă ceva României.

Îl respect profund pentru atitudinea creștină pe care o are.

Tace și iartă.

Cum aș putea să-i cred pe " jurnaliști" când omul acesta pe pământul moștenit de la părinții trupești ridică o mănăstire ?! Chiar și casa părintească a donat-o Bisericii. Ce nevoie are să adune ceva pentru sine de vreme ce a făcut acest gest suprem?! O logică tâmpă să vorbești mizerabil despre un astfel de om.

Când, imediat după Colectiv, într-una din dimineți, m-a sunat personal și mi-a transmis că a donat 10 000 euro, în contul parohiei, pentru grădinița pe care o construim cu greu în curtea bisericii?!

Îl admir profund pentru tenacitate și pentru conștiința pe care o are că trebuie să împlinească un testament al românilor de pretutindeni.

Are toată dragostea, susținerea filială din parte mea și a parohiei pe care o slujesc și a tuturor celor care iubesc Biserica și pe Dumnezeu“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.