Cel mai mare chiriaș de la Casa Pătrată își caută cazare. Aici stă pe 3.000 mp din clădire, dar s-ar mulțumi și cu 1.500 mp

sâmbătă, 18 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Cel mai mare chiriaș de la Casa Pătrată își caută cazare. Aici stă pe 3.000 mp din clădire, dar s-ar mulțumi și cu 1.500 mp

Apropiata intrare a Casei Pătrate în șantier i-a determinat pe cei de la Consiliul Județean să se grăbească să caute un spațiu în care să-și continue activitatea. Administrația județului a tras nădejde că lucrările de eficientizare termică și de reducere a consumurilor energetice care vor începe curând la clădirea Palatului Administrativ se vor desfășura pe tronsoane, nefiind nevoie de o evacuare totală.

De altfel, potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre adoptat vineri de consilierii județeni în ședință extraordinară, Instituția Prefectului – care administrează clădirea ce aparține Ministerului Afacerilor Interne – a notificat CJ la sfârșitul lunii aprilie că până pe 20 mai trebuie să elibereze spațiul. Consiliul Județean este cel mai mare chiriaș din Casa Pătrată, având 120 de birouri și alte spații cu o suprafață totală de peste 3100 mp. Practic, începând de luni, 20 mai, încetează contractul care stabilește suprafețele ocupate și cuantumul de plată al utilităților.

Citiți și: Casa Pătrată se închide. Prefectura și Consiliul Județean caută spații să se mute

Amintim că Instituția Prefectului a semnat la sfârșitul anului trecut cu firma Katar Conneg contractul de lucrări privind renovarea energetică a Palatului Administrativ. La acel moment, reprezentantul firmei care a câștigat licitația anunța că în decurs de o lună, două, va anunța rezultatul proiectului, respectiv dacă se va lucra cu sau fără evacuare totală a clădirii. Potrivit unei notificări mai vechi, semnată de fostul prefect Bogdan Cojocaru, toți beneficiarii spațiilor din Casa Pătrată trebuia să înceapă în aprilie demersurile pentru relocare.

Citiți și: Şantier la Km 0 al Iaşului. Începe renovarea Casei Pătrate

Cei de la CJ au trimis încă de anul trecut solicitări altor instituții publice ieșene pentru identificarea unor spații de aproximativ 1500-2000 mp (universități, primărie, chiar și la Garnizoana Iași), dar niciun răspuns nu a fost favorabil. Prin urmare, aleșii județului au fost de acord vineri cu organizarea unei licitații în care oferta CJ să fie cel mult 10 euro/mp cu toate taxele incluse, iar criteriul de atribuire – tariful cel mai scăzut.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii