anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cel mai mare datornic persoană fizică la bugetul Primăriei are de dat 467.000 lei

Acesta este moştenitorul unor terenuri din Nicolina, mare parte din sume fiind în litigiu

GALERIE
datorii-la-primarie Iasi
 • datorii-la-primarie Iasi
- +

Datornicii la bugetul local au început să-şi achite debitele. Potrivit unor noi situaţii cu restanţierii la buget prezentate de către municipalitate, nivelul datoriilor se ridică în prezent la 18,7 milioane lei, cu circa trei milioane lei mai puţin decât la mijlocul anului trecut. Astfel, 157 de firme datorează 5,9 milioane lei, iar 989 de persoane fizice o sumă totală de 12,8 milioane lei.

De menţionat că în aceste sume sunt incluse şi pe­nalităţile. Primii patru „mari datornici“ din rândul persoanelor fizice cumulează o restanţă totală de peste 800.000 lei, fiecare având cel puţin 100.000 lei de achitat. Cel mai mare debit îl are în continuare un moştenitor al unor terenuri din Nicolina (467.607 lei), cu menţiunea că cea mai mare parte a acestei sume este în litigiu. Fostul şef al PNL Iaşi, Relu Fenechiu, care este acum încarcerat pentru fapte de corupţie, figurează şi el în continuare pe listă cu o datorie de 8.863 lei. Printre restanţieri se mai numără interlopi, avocaţi, arhitecţi, dar şi unii oameni de afaceri. În total, cele 989 de persoane fizice trebuie să returneze o sumă de 12.824.715 lei, din care circa 7,5 milioane lei re­prezintă debitul principal.

În context, suma aflată în litigiu este mai mică de jumătate de milion de lei. În ceea ce priveşte persoanele juridice, 157 de firme trebuie să achite restanţe de 5.966.592 lei, sumă din care 2,2 mi­lioane lei reprezintă penalităţi. Primii opt „mari datornici“ cumulează o datorie totală de 1,95 milioane lei, fiecare dintre firme având o restanţă de cel puţin 200.000 lei. Cel mai mare debit îl înregistrează în continuare Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm (RADEF), respectiv în valoare de 360.450 lei. Până de curând, RADEF a avut în administrare cinemato­grafele Victoria, Republica, Tinere­tului şi Dacia. Însă Primăria Iaşi a câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra acestor obiective.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.