De Business

Punem punctul pe știi

Cel mai mare producător american de ţigarete va intra pe segmentul ţigărilor electronice

miercuri, 08 mai 2013, 14:22
2 MIN
 Cel mai mare producător american de ţigarete va intra pe segmentul ţigărilor electronice

Altria Group Inc, proprietarul celui mai mare producător american de ţigări, Philip Morris, a anunţat că subsidiara NuMark intenţionează să introducă ţigareta electronică în a doua jumătate a anului.

Cu toate că este un segment de piaţă mic în comparaţie cu cel al consumatorilor de produse din tutun, "nu poate fi negat interesul consumatorilor adulţi de tutun pentru acest produs", le-a spus Marty Barrington, CEO-ul companiei, investitorilor, într-o teleconferinţă.

Alte detalii despre produs, piaţa pe care va fi lansat sau dacă se va afla sub brandul Marlboro nu au fost încă făcute publice.

Măsura se înscrie în tendinţa recentă a producătorilor de ţigări de a diversifica business-ul afectat de majorarea taxelor, interdicţiile privind fumatul în localuri şi temerile publicului privind sănătatea.

Ţigările electronice sunt dispozitive care funcţionează pe bază de baterie. Acestea încălzesc o soluţie de nicotină lichidă într-un cilindru, creând vapori ce sunt inhalaţi de utilizatori.

Piaţa ţigărilor electronice a crescut de la câteva mii de utilizatori în 2006 la câteva milioane la nivel mondial. Analiştii estimează că vânzările s-ar putea dubla anul acesta, ajungând la circa un miliard de dolari. Unii experţi susţin chiar că numărul utilizatorilor de ţigări electronice l-ar putea întrece pe cel al fumătorilor de ţigări clasice în următorul deceniu.

Murray Kessler, CEO Lorillard, a estimat că volumul ţigărilor a scăzut cu circa 600 de miliarde, respectiv 1%, pe fondul avansului ţigărilor electronice.

gandul.info

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii