anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cel mai mare producător de oțel din lume, cu o fabrică la Iași,își majorează capitalul cu 3 miliarde de dolari

GALERIE
mittal
  • mittal
- +

Grupul ArcelorMittal, prezent și pe piața din România, a anunțat vineri că intenționează să demareze o majorare de capital în valoare de trei miliarde de dolari, pentru a-și reduce datoria netă în condițiile în care industria siderurgică se confruntă cu scăderea prețurilor și o supra-ofertă de oțel la nivel mondial.

Cel mai mare producător de oțel din lume, care separat a dat vineri publicității și rezultatele anuale, a precizat că la majorarea de capital se va adăuga un miliard de dolari din vânzarea unei participații de 35% din acțiunile Gestamp, companie spaniolă specializată în producția de oțel pentru industria auto. Familia Mittal, care la finele anului trecut deținea 39,4% din acțiunile grupului siderurgic, va participa la majorarea de capital cu 1,1 miliarde de dolari.

'Această majorare de capital combinată cu vânzarea participației minoritare la Gestamp vor accelera planurile companiei vizând reducerea datoriei și ne vor permite să scădem datoria netă la mai puțin de 12 miliarde de dolari. Aceasta va asigura că afacerile vor rămâne rezistente în orice context de piață și pune ArcelorMittal într-o poziție de forță din care ne putem îmbunătăți în continuare performanțele', a declarat președintele director general Lakshmi Mittal.

În paralel, ArcelorMittal a anunțat că în 2015 profitul său operațional a scăzut cu 28% până la 5,2 miliarde de dolari în timp ce vânzările s-au redus cu 19% până la 31,9 miliarde de dolari. '2015 a fost un an foarte dificil pentru industriile siderurgică și minieră. deși cererea pe piețele noastre principale a rămas una solidă, prețurile s-au redus semnificativ în ultimul an ca urmare a excesului de capacitate din China', a apreciat Lakshmi Mittal.

Anul trecut, ArcelorMittal și-a revizuit de două ori estimările de profit în condițiile în care exporturile chineze au dus la scăderea prețurilor la oțel în Europa și SUA, principalele piețe ale grupului ArcelorMittal. În 2015, exporturile de oțel din China au crescut cu o cincime până la valoarea record de 112 milioane tone astfel că în luna noiembrie prețurile la oțel în Europa au atins cel mai scăzut nivel de după 2007, cu 75% sub nivelul maxim.

În aceste condiții, ArcelorMittal a informat vineri că va lansa un nou plan pe cinci ani, denumit 'Action 2020', destinat îmbunătățirii rezultatelor pe cele cinci segmente operaționale și va reveni la un profit operațional de peste 85 de dolari pe tonă, în condițiile în care anul trecut a scăzut până la 62 de dolari pe tonă.

 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră din lume, prezentă în peste 60 de țări, în 19 dintre acestea având unități proprii de producție. În România, ArcelorMittal deține unități de producție la Galați (est), Iași (est), Roman (nord-est) și Hunedoara (centru). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.