anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Advertorial

Cel mai mare spital pediatric din Moldova va deveni și cel mai modern din toată România! (P)

GALERIE
spital_copii_sfMaria (2)spital_copii_sfMaria (1)spital_copii_sfMaria (1)Semnare contract Spitalul de Copii Iasi
 • spital_copii_sfMaria (2)
 • spital_copii_sfMaria (1)
 • spital_copii_sfMaria (1)
 • Semnare contract Spitalul de Copii Iasi
- +

Acum patru ani, tot în luna noiembrie, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași am semnat contractul de finanțare în vederea reabilitării Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”.

„Valoarea totală a investiției se ridică la peste 25 de milioane de euro, mare parte fonduri europene nerambursabile alocate prin intermediul Programului Operațional Regional. Obținerea finanțării a fost un efort susținut, de durată, realizat împreună cu echipa de specialiști din Consiliul Județean.

În ciuda obstacolelor de tot felul, argumentele care ne-au determinat să mergem până la capăt au fost extrem de importante:

1) La această unitate sanitară sunt consultați și tratați anual peste 50.000 de copii din toată regiunea;

2) De la înființare, din 1970, Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” nu mai trecuse niciodată printr-un astfel de proces de modernizare. Deci, 50 de ani fără vreo intervenție de amploare.

Proiectul a presupus refacerea structurii de rezistență, izolarea termică a fațadei și a planșeului peste subsol, înlocuirea tâmplăriei, realizarea sistemului de climatizare, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Acum, această investiție se află într-o fază avansată de execuție, iar schimbările sunt deja vizibile, atât pentru copii cât și pentru personalul medical.

Al doilea mare proiect pe care l-am pregătit pentru acest spital a fost extinderea Unității de Primire a Urgențelor. În fapt, un corp de clădire nou, cu 2.300 mp dispuși pe trei niveluri (demisol, parter și etaj) precum și un heliport. Și în acest caz, finanțarea este asigurată din fonduri europene, suma totală ce va fi investită ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro. De la doar cinci paturi câte sunt disponibile acum în UPU se va ajunge, după extindere, la 35 de paturi. Ulterior, va fi dotată cu aparatură și echipamente noi, de înaltă performanță. Astfel, ca principale beneficii:

- vor fi reduși semnificativ timpii de așteptare;

- va crește calitatea serviciilor medicale oferite.

Și, nu în ultimul rând, tot în perioada în care am deținut președinția Consiliului Județean, s-a născut un proiect deosebit inițiat de Fundația Ronald McDonald. O „casă departe de casă” care să-i găzduiască pe părinții copiilor internați în spital. Construcția a fost deja realizată, a fost inaugurată în luna mai a acestui an. Anual, această casă Ronald McDonald va oferi cazare, în mod gratuit, pentru aproximativ 1.000 de părinți. Imobilul are 19 camere cu baie proprie, spații comune și o zonă de joacă pentru copii.

Cu părere de rău, am constatat că, în ultima vreme, această importantă unitate medicală a fost implicată în mai multe scandaluri publice având în prim plan conducerea spitalului și pe cea liberală a Consiliului Județean Iași. Din păcate, cu jocurile lui meschine, penelistul Costel Alexe a pătat imaginea acestui spital.” – senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.