anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Cel mai mare turn din lume va avea un kilometru

GALERIE
kingdom-tower.gif
 • kingdom-tower.gif
- +

Arabia Saudit\ va începe în acest an construc]ia celei mai înalte cl\diri din lume, Kingdom Tower, în ora[ul Jeddah, unul dintre cele mai importante porturi la Marea Ro[ie, cl\direa urm=nd s\ aib\ o în\l]ime de 1.000 de metri, iar investi]ia este estimat\ la 1,2 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Managerul de proiect este o asociere între Mace Group, compania care a construit Shard, cea mai înalt\ cl\dire din Londra, [i EC Harris, parte a grupului olandez Arcadis, potrivit unui comunicat transmis de Arcadis, citat de Bloomberg Businessweek. Construc]ia turnului va începe în acest an [i se va încheia în 5 ani [i jum\tate. Kingdom Tower va avea o în\l]ime de 1.000 de metri, dep\[ind Burj Khalifa (828 metri), cea mai înalt\ cl\dire din lume în prezent. Astfel, turnul saudit va avea cu aproximativ 50 de etaje mai mult dec=t Burj Khalifa (Dubai), care are 163 de etaje, la care se adaug\ 46 de nivele destinate personalului de între]inere [i dou\ etaje de parc\ri subterane. Turnul londonez Shard, inaugurat anul trecut, are o în\l]ime de 308 metri, fiind cea mai înalt\ cl\dire din Europa de Vest. Proiectul saudit include un hotel, apartamente de lux, spa]ii de birouri [i cea mai înalt\ platform\ de observa]ie din lume, la etajul 157. Kingdom Tower este de]inut de Jeddah Economic Company. Grupul Kingdom Holding, controlat de Prin]ul Alwaleed Bin Talal, de]ine o treime din a ac]iunile companiei. Jeddah este al doilea mare ora[ al Regatului, cu aproximativ 4 milioane de locuitori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.