Cel mai nou angajament al constructorilor: Strada Smârdan, gata în 20 de zile!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Cel mai nou angajament al constructorilor: Strada Smârdan, gata în 20 de zile!

GALERIE
strada Smardan
  • strada Smardan
- +

Lucrările pe strada Smârdan intră din nou în prelungiri.

Reprezentanţii Primăriei au dat ga­ran­ţii că lucrările vor fi terminate în 20 de zile, în condiţiile în care ultimul termen era dat pentru sfârşitul lunii octombrie, iar primul, pentru începutul toamnei. Oricum, strada este dată în circulaţie de peste o săptămână.

Şoferii nu au mai aşteptat finalizarea completă a lucrărilor şi au profitat de ridicarea barierelor. Aceştia circulă în dublu sens între Bucşinescu şi Sfântul Lazăr, chiar dacă unele porţiuni sunt dificil de traversat din cauza fisurilor în asfalt sau a şanţurilor care au fost doar betonate, nu şi asfaltate. Întârzierile se datorează acum lucrărilor de la intersecţia cu strada Sfântul Lazăr care mai au de depăşit câteva etape importante. Oficialii municipalităţii spun că au fost condiţionaţi şi de vreme.

„Pe strada Smârdan, acum s-a finalizat proba pentru că s-a finalizat partea de suduri. Urmează să punem conductele, de la intersecţia cu Sfântul Lazăr, şi ulterior vom asfalta partea de canal termic. Preconizăm până în 20 de zile să fina­lizăm toată lucrarea. Ca în orice lucrare, sunt timpi morţi, timpi aferenţi probelor. Conducta se spală, se umple cu apă, se probează la anumită tensiune, se finalizează toate documentele şi ulterior putem trece la etapa următoare“, a precizat Daniel Maxim, manager al proiectului de retehnologizare a CET.

Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare de pe strada Smârdan sunt executate de firma TMUCB, în cadrul unui proiect european de modernizare a magistralei 2 de termoficare, în valoare de 46,5 milioane lei. Proiectul este derulat de municipa­litate prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.