Cel puţin 9 persoane au fost arestate în timpul unui protest antiguvernamental la Ierusalim

marți, 18 iunie 2024, 08:30
2 MIN
 Cel puţin 9 persoane au fost arestate în timpul unui protest antiguvernamental la Ierusalim

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în timpul unui protest antiguvernamental care a avut loc luni seară la Ierusalim, potrivit unei declaraţii a unui purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, citate de CNN.

Unele au fost arestate sub suspiciunea de a fi atacat poliţişti şi de perturbare a ordinii publice, iar patru au fost arestate sub suspiciunea de a fi dat foc sau de a fi încercat să dea foc, se arată în comunicat. Unii ofiţeri au fost uşor răniţi, a precizat acesta.

S-a transformat într-o tulburare

„Ca urmare a faptului că protestul s-a transformat într-o tulburare şi o revoltă violentă, un ofiţer de poliţie a declarat protestul ilegal şi le-a ordonat [protestatarilor] să se disperseze de la faţa locului”, se arată în declaraţie.

Doi protestatari au fost răniţi uşor şi au fost duşi la spital, potrivit Magen David Adom, serviciile de urgenţă din Israel. Mii de persoane s-au adunat în timpul protestelor antiguvernamentale pe strada Azza din Ierusalim.

Se cere un acord

Unii au încercat să spargă barierele poliţiei din zona de protest desemnată legal în jurul Knessetului israelian pentru a încerca să se apropie de reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu, a declarat poliţia.

Începând cu 7 octombrie, au avut loc numeroase proteste antiguvernamentale, israelienii solicitând guvernului Netanyahu să finalizeze un acord care să permită returnarea tuturor ostaticilor deţinuţi în Gaza şi organizarea de alegeri anticipate în Israel.

Citiți și: Claudio Graziano, preşedintele grupului italian Fincantieri, găsit mort cu un pistol alături

Citiți și: Putin se va întâlni cu Kim Jong-un în Coreea de Nord. Este prima vizită pe care o face la Phenian după mai bine de 20 de ani

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii