Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cele mai bune mame au 10 lucruri în comun

GALERIE
mame
  • mame
- +

Nu e un secret faptul că mamele își pun tot felul de întrebări și se chestionează adesea dacă sunt sau nu cele mai bune mame. De multe ori, însă, ne criticăm prea mult și uităm faptul că suntem niște mame extraordinare! Avem tendința de a ne compara cu alte mame sau de a ne îndoi de abilitățile noastre de lucrurile corect pentru a crește copii sănătoși și fericiți.

 

Iată care sunt cele 10 lucruri în comun pe care le au cele mai bune mame:

1. Au copii rebeli

Indiferent de câte cărți de parenting am citi, din când în când copilul nostru va fi rebel. Se va revolta și va vrea să facă lucrurile cum știe el. Ba uneori va face chiar și un tantrum în public. Asta nu ne face niciodată niște mame rele. Din contră.

2. Zile proaste

Oricât de mult ne-am impune să nu avem zile proaste, știți și voi că uneori este imposibil. Sunt zile în care efectiv devenim o bombă cu ceas: curățenie, mâncare, copil, job, soț. Avem multe de făcut și timpul parcă nu e niciodată prieten cu noi. Chiar dacă ți se pare că unele mămici nu trec prin asta, să știi că toate avem parte de astfel de zile! Nu e vina ta…

3. Sentimente de vinovăție

Cred că pe fiecare dintre noi ne încearcă câte un sentiment de vinovăție: că ne-am certat cu tatăl copilului când copilul dormea (dar de fapt auzea tot), pentru că uneori simțim nevoia de o zi liberă numai pentru noi, pentru că ne simțim ușurate când avem parte de un moment de liniște sau pentru că am ridicat tonul la cel mic. Asta nu ne face pe niciuna o mamă mai puțin bună. Sunt lucruri normale. Așa e viața!

4. Oboseală 

Se spune despre mame că sunt singurele ființe care pot lucra 24/24 ore fără să primească niciun ban, fără să aibă dreptul la pauza de masă sau fără să doarmă. Câteodată e normal să visezi să pleci departe, departe, departe, fără copii. Nu numai că e normal să visezi, dar e normal să o și faci! Vacanță plăcută!

5. Sentiment de inferioritate

Uneori sentimentul de nferioritate vine la pachet cu sentimentul de vinovăție. Poate că alți părinți au o casă mai mare, o mașină mai bună, ajutor mai mult din partea membrilor familiei. Am un secret pentru tine: chiar și acele mame care par că nu duc lipsă de nimic suspină după un lucru sau altul. Nimeni nu e perfect. Viața ta, așa cum e, e perfectă. Pe bune!

6. Nebunie temporară

Plânsete, scutece murdare, lego peste tot, nemulțumire și haos! Sunt lucruri suficiente pentru a provoca un moment de nebunie, chiar și celor mai calme mame! Dă-ți voie să ai astfel de momente fără să te simți vinovată. N-o să cadă cerul nici dacă plângi din orice, nici dacă faci grevă în bucătărie și comanzi pizza, nici dacă te duci la cinematograf cu o prietenă. Mâine e o nouă zi!

7. Dezordine

Nu cred că există mamă pe lumea asta care să nu se fi împiedicat de jucării sau căreia să nu i se fi lipit tălpile de mâncarea scăpată pe jos! Nu înseamnă că ți-au scăpat lucrurile de sub control sau că ai copii needucați, ci că ai o casă locuită. Atât!

8. Câte un moment de liniște

Când trăiești într-un ritm atât de nebun, e normal să-ți dorești un moment de liniște. Toate mamele își doresc asta. Toate mamele visează uneori la perioada când nu aveau atâtea responsabilități și, în fond, dacă nu erai o mamă bună și nu făceai atâtea lucruri, nu simțeai nevoia de o pauză.

9. Nevoia de a primi ajutor

Sunt mame care din dorința de a face lucrurile perfect, își asumă toate responsabilitățile. Învață să ceri ajutor fără să te simți stânjenită. Nu înseamnă că nu ești o mamă bună. Serios!

10. Iubire necondiționată

Ultimul, dar cel mai important lucru pe care îl  toate ne iubim copilul ca pe ochii din cap, vorba aia! Indiferent de câte nopți nedormite vom avea și indiferent de cât de multă dezordine este în casă, îi iubim pe cei mici până la ultima suflare! 

smartwomen,hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri