Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cele mai bune metode pentru a reduce stresul

GALERIE
birou
  • birou
- +

Cu toţii ajungem în acel moment în care simţim că lucrurile ne scapă de sub control şi nu putem să mai facem faţă stresului. 

Deşi nu ne dăm seama, noi facem ultima mutare, întotdeauna. Trebuie doar să privim înainte şi să ne înarmăm cu răbdare şi curaj, iar soluţiile vor veni de la sine. Iată cele mai bune căi prin care poţi reduce stresul din viaţa ta, potrivit Datingtime.press, scrie Descoperă.
 
1. Mănâncă sănătos
Cu o alimentaţie sănătoasă la bază îţi poţi desfăşura activităţile zilnice şi planifica viaţa în cel mai plăcut mod pe termen lung.

2. Dormi suficient
Orele insuficiente de somn nu se citesc numai pe chip, ci sunt reflectate şi de limbajul corpului. Stabileşte-ţi o rutină care să te pregătească pentru somn şi astfel vei adormi mult mai uşor şi mai bine.
 
3. Ia atitudine 
Afirmă-te şi nu te mai închide în sine atunci când vrei să rezolvi o problemă. Transmite mesajul complet, fără omisiuni, şi ai curajul să îţi asumi cele spuse pentru a putea găsi o soluţie în întregime. Setează-ţi o agendă cu activităţile zilnice pentru a evita întârzieri sau contramandări.
 
4. Priveşte problema dintr-un alt unghi
Încearcă să schimbi perspectiva problemei şi să o abordezi dintr-un alt unghi. Mai mult, apelează la simţul umorului şi nu te lua în serios de fiecare dată. Aşa vei fi mult mai detaşat şi vei putea privi cu claritate ansamblul situaţiei.
 
5. Învaţă să spui “nu”
Întreabă-te pe tine însuţi, indiferent de context, dacă îţi doreşti cu adevărat să răspunzi afirmativ la întrebarea ce îţi este adresată şi învaţă să refuzi. Nu din egoism, ci din respect pentru tine şi pentru persoana de lângă tine. Fii sincer şi astfel vei evita să te confrunţi cu situaţii tensionante şi, implicit, cu stresul ce-l emană. 
 
6. Petrece timp cu cei dragi
Sprijinul familiei nu poate fi înlocuit de nimeni şi nimic, la fel cum prietenia adevărată nu poate fi îndeplinită de oricine. Implică-te mai mult în relaţia cu cei dragi şi investeşte încredere. Comunicarea este cea mai bună soluţie.
 
7. Fă sport
Activităţile fizice te ajută să reduci din nivelul stresului acumulat pe timpul zilei. Alocă cel puţin zece minute zilnic pentru sport şi vei vedea îmbunătăţiri în atitudinea şi starea ta de spirit.
 
8. Râzi
Indiferent de cât de încărcat este programul, lasă-ţi câteva minute şi pentru activităţi care să te binedispună şi să îţi aducă zâmbetul pe buze. Râsetul este cel mai bun medicament.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri