anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Cele mai importante trucuri pentru eficienta in bucatarie

GALERIE
gospodina
  • gospodina
- +

Daca experienta gatitului este de cele mai multe ori stresanta, inseamna ca ai nevoie de mai multa organizare si eficienta in bucatarie. Efortul nu va mai fi la fel de mare, chiar daca pe aragaz fierb in acelasi timp mai multe oale.

O bucatarie dezorganizata poate face gatitul o sarcina mai dificila decat te astepti. Ai nevoie de blaturi si vesela curate si ustensile la indemana pentru ca totul sa mearga ca uns. Odata ce scapi de obiceiurile rele vei vedea ca poti jongla in siguranta cu mai multe feluri de mancare in acelasi timp fara sa simti efortul.

Curata masa, blatul si ustensilele de lucru dupa fiecare etapa de gatit. E un pas important nu numai pentru a-ti face loc pentru urmatorul pas, ci si pentru a curata bucataria la final si pentru siguranta alimentara. Spala tocatoarele si cutitele dupa ce transezi carne de pui, strange cojile de legume sau alte resturi intr-un bol mare pe masura ce gatesti, curata oalele si tigaile dupa ce ai treminat treaba cu ele.

Manusile si prosoapele trebuie sa fie la indemna
. De preferat in acelasi loc bine stabilit de unde sa le poti lua si cu ochii inchisi cand ai nevoie de ele. Nu le lasa la intamplare si nu le pune prea aproape de aragaz. Risti sa provoci un incendiu.

Foloseste ustensilele potrivite pentru fiecare sarcina. Ca sa iti faci munca mai usoara alege cutitul potrivit atunci cant tai carne sau tai legume. Pune la indemana un tocator de plastic si unul de lemn, scoate blenderul sau robotul din bucatarie din dulap. Investeste in ustensile durabile si de calitate: un cutit de bucatar, o tigaie din fonta, spatule, oale incapatoare. 

Pregateste toate ingredientele de la inceput
. E cea mai buna metoda sa iti dai seama daca ai tot ce iti trebuie ca sa pregatesti reteta pe care ti-o doresti. Ar fi pacat sa incepi sa amesteci ingredientele petnru o prajitura si sa constati abia spre final ca nu ai praf de copt sau suficiente oua. Odata ce ai stabilit de ce ai nevoie pregateste toate ingredientele conform retetei. Este ceea ce bucatariile profesioniste numesc “mise en place”, adica organizarea, curatarea, tocarea, prepararea sau cantarilea carnurilor, legumelor, sosurilor, condimentelor si a altor ingrediente. Daca le ai la indemana, vei lucra mai repede.

Fii precaut cu pericolele ascunse din alimente. Carnea cruda, ouale, verdeturile si legumele, toate pot fi gazde primitoare pentru bacterii periculoase pentru organism. Ca sa previi pericolul contaminarii de la un produs la altul e recomandat sa speli bine cutitele si tocatoarele dupa ce tai fiecare ingredient.

foodstory.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Unt securizat precum coroana regală a Imperiului Britanic

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.