anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Comunicat de presă

Cele mai mari vânzări auto în primul trimestru din ultimii 7 ani

GALERIE
toyota-2015-world-of-toyota-article-news-events-8-million-hybrid-focus-image_tcm-3060-559838
 • toyota-2015-world-of-toyota-article-news-events-8-million-hybrid-focus-image_tcm-3060-559838
- +

Livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat în primele trei luni din 2016, o creștere la nivel national de 17,3% comparativ cu aceeași perioadă din 2015, mai exact 25.762 unități .

Şi pe plan european remarcăm o creștere consistentă a vânzărilor de autovehicule în primele trei luni din 2016 (Franța +8,2%, Germania +4,5%, Italia+20,8%, Spania +6,9% și UK +5,1%). În România, vânzările realizate în primul trimestru au fost, ca și în anii precedenți, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din totalul pe primele 3 luni fiind de 89% (vs. 11% pers. fizice). Procentele sunt similare cu cele înregistrate în aceeași perioadă din 2015, efectul de așteptare generat în piață de către Programul “Rabla” fiind unul evident.

La nivel naţional, analizând vanzările de autovehicule, top-ul pe mărci după primele trei luni este condus de către Dacia, cu 6.204 unități, urmată de Volkswagen cu 2.446 unități; Skoda 2.097 unităţi; Ford 1.867 unităţi si Renault 1.551 unități.

În Iași s-au vandut 708 autovehicule, ceea ce reprezinta doar 3% din piaţa naţională, Iaşul fiind devansat de ani de zile de către oraşele concurente: Bucureşti, Cluj, Braşov, Argeş şi Timişoara. Topul celor mai cumpărate mărci auto de către ieşeni este deschis firesc de Dacia cu 213 unități. Pe locul 2, Toyota 64 unități urmată de Ford cu 62 unități. Locurile 4 şi 5 revin mărcilor Renault cu 47 unități, respectiv Volkswagen cu 46 unități.

În ceea ce privește autoturismele hibride sau 100% electrice, remarcăm o creștere
importantă, de 113,6% comparativ cu primele trei luni din 2015.  Cea mai comercializată marcă auto ecologică a fost Toyota - cu 90 de unităţi (+181,3% faţă de T1 din 2015), urmată de Lexus (18 unităţi, +20%) şi Land Rover (6 unităţi,- 14,3%). În primele trei luni din 2016, cifrele arată că au fost achiziţionate 126 de autoturisme hibride/electrice 100%. 
  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.