Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cele mai puternice companii din judeţul Iași! 15 societăți au intrat în top

GALERIE
delphi
  • delphi
- +

În clasamentul naţional realizat de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au intrat 15 societăţi din Iaşi. Iată care sunt acestea!

Cele mai mari afaceri din judeţul nostru ocupă locuri fruntaşe în Clasamentul făcut de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, topul fiind realizat după cifra de afaceri. Astfel, un număr de 15 firme mari, mici, micro, mijlocii, microîntreprinderi şi firme noi înfiinţate au ocupat locuri onorabile la nivel naţional.

În clasamentul naţional general după cifra de afaceri, Delphi Diesel Systems Ro­mânia SRL ocupă locul 35 pe ţară (cifră afaceri de 2 miliarde de lei) iar în clasamentul general după profitul brut, cel mai mare angajator din judeţul Iaşi ocupă locul 17 în Top (profit brut de 243,9 milioane de lei). Şi la capitolul productivitate firma care produce sisteme pentru motoare Diesel din Miroslava ocupă un loc în Topul Naţional, locul 71. Delphi mai apare şi în clasamentul după performanţa globală, unde ocupă, la categoria întreprinderi mari, locul 64. De men­ţionat faptul că cifra de afaceri este în 2017 în creştere cu aproape 100 de milioane de lei faţă de 2016 şi a redevenit cel mai mare angajator din judeţ, după o creştere de la 1719 salariaţi, în 2016, la 2.011, anul trecut. Delphi Diesel este o fabrică americană de pompe şi injectoare pentru motoare diesel care se întinde pe 16 hectare, investiţia iniţială pentru construcţia de acum 10 ani fiind de 155 mi­lioane de euro. Compania s-a clasat anul trecut pe locul 60 în topul pe ţară.

Cine vine din urmă?

Urmează alte patru firme ieşene care au obţinut locuri în clasamentul după cifra de afaceri: SC Media Rom Grup SRL (Întreprinderi mici, locul 45 cu o cifră de afaceri de 216 milioane de lei), SC Covial – CVA SRL Podu Iloaiei (Întreprinderi micro, locul 61 cu o cifră de afaceri de 84,1 milioane de lei), SC Build Corp Development SRL (Întreprinderi nou înfiinţate, locul 40 cu o cifră de afaceri de 127,8 milioane de lei) şi SC Covial - CVA SRL, care s-a clasat şi la întreprinderi nou înfiinţate, pe locul 72 de astă dată.

Compania Media Rom Grup are ca principal obiect de activitate comerţul en gros de carburanţi şi este patronată de omul de afaceri Ioan Melinte, implicat şi în domeniul imobiliar.

În clasamentul după profit, după Delphi, s-au mai clasat şi firmele Cat Construct Grup SRL Lunca Cetăţuii (Întreprinderi mici, loc 64, cu un profit brut de 17,1 milioane de lei), firma SC Paytel SRL Iaşi (Întreprinderi mici, locul 84, cu un profit brut de 14,8 milioane de lei), SC Iulius Holding SRL Iaşi (Întreprinderi mici, locul 1, cu un profit brut de 789 de milioane de lei) şi SC Internaţional Leasing Asset Solution SA Iaşi (Întreprinderi micro, loc 53, cu un profit brut de 18,3 milioane de lei).

Precizăm faptul că Cat Construct Grup SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 29,4 milioane de lei, în creştere faţă de 2016, când a fost de 14,9 milioane de lei.

SC Internaţional Leasing Asset Solution SA Iaşi este una dintre cele mai mari firme de leasing cu capital românesc care ani de zile a fost un important jucător pe piaţa auto. Firma a înregistrat anul trecut o venituri totale de 18,8 milioane lei.

Cele mai mari câştiguri

Urmează alte două clasamente, după productivitate şi după performanţa globală. La productivitate, pe lângă Delphi, mai avem şi alte 11 firme: Media Rom Grup SRL (locul 45, întreprinderi mici), Build Corp Developement SRL (locul 49, întreprinderi mici), A&S Med Warehouse SRL (locul 87, întreprinderi mici), Covial – CVA SRL (locul 21, întreprinderi micro), Imperial Metal SRL (locul 40, întreprinderi micro), Express Credit Amanet (locul 90, întreprinderi micro), iar la întreprinderi nou înfiinţate sunt firmele Covial CVA SRL (loc 5), Terra Property SRL (locul 58), Signivis SRL Tomeşti (locul 71), Build Corp Developement SRL (locul 92) şi Cero Negoce SRL Iaşi (locul 100).

Precizăm faptul că SC Imperial Metal SRL are declarat la ANAF doar doi angajaţi care „produc“ afaceri de 115,5 milioane de lei, în creştere de la 37,4 milioane de lei, cât a fost acum doi ani. Înregistrată în evidenţele Registrului Comerţului în ianuarie 2007, firma face comerţ cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice, îndeo­sebi oţel. Administrator al firmei SC Imperial Me­tal SRL este Igor Shyshkov, un cetăţean ucra­inean, firma fiind deţinută în totalitate de Im­perial Holdings Limited, companie înfiinţată în Gibraltar. Potrivit paginii de prezentare a companiei din Gibraltar, SC Imperial Metal SRL derulează operaţiuni atât în România, cât şi în Bulgaria. Profitul net declarat în 2017 a fost de 1,1 milioane de lei, în creştere mare faţă de 2016, când firma a declarat 174.000 de lei.

Express Credit Amanet este firma care a aparţinut până în 2013 lui Bogdan Gheorghiu, omul de afaceri care construieşte în prezent complexul rezidenţial Newton din Tătăraşi.

După performanţa globală, în Topul naţional au mai prins loc şi Build Corp Developement (Întreprinderi mici, locul 51), A&S Med Warehouse SRL (Întreprinderi mici, locul 51), Covial CVA (Întreprinderi micro, locul 25), Express Credit Amanet (întreprinderi micro, locul 82).

La întreprinderi nou înfiinţate după performanţă e iarăşi Covial CVA (loc 7), Build Corp (locul 12) şi Terra Property (locul 95). (Paula TROFIN)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri