Cele mai recente standarde în managementul calităţii şi al managementului de proiect, disponibile la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Cele mai recente standarde în managementul calităţii şi al managementului de proiect, disponibile la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

GALERIE
Camera de Comert si Industrie Iasi
  • Camera de Comert si Industrie Iasi
- +

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi satisface nevoia companiilor şi organizaţiilor ieşene de implementare şi aliniere la nivelul standardelor de calitate internaţionale, oferind servicii de informare şi asistenţă personalizată în domeniul identificării şi procurării standardelor româneşti şi internaţionale în vigoare, mergând de la cele cu aplicabilitate generală şi până la cele de nişă, în cadrul Centrului Zonal de Informare în Standardizare.

În acest sens, semnalăm celor interesaţi disponibilitatea la Centrul Zonal ASRO din Cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a standardului ISO 10008:2014, Managementul calităţii. Satisfacţia clientului. Linii directoare pentru tranzacţii comerciale electronice de tipul de la afacere la consumator.

„Acest standard internaţional furnizează organizaţiilor îndrumări pentru planificarea, proiectarea, dezvoltarea, implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea unui sistem eficace şi eficient de tranzacţii comerciale electronice de tipul de la afacere la consumator (B2C ECT, acronim care provine de la denumirea în limba engleză business-to-consumer electronic commerce transactions). Acest standard internaţional este aplicabil oricărei organizaţii angajate sau care îşi planifică să se angajeze într-o tranzacţie comercială electronică de tipul de la afacere la consumator, indiferent de mărimea, tipul şi activitatea acesteia.” – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Acest standard internaţional este compatibil cu ISO 9001 şi ISO 9004 şi vine în sprijinul obiectivelor celor două standarde pentru aplicarea eficace şi eficientă a sistemului B2C ECT. Un sistem B2C ECT implementat conform prezentului standard internaţional (ISO 10008) poate fi un element al unui sistem de management al calităţii.

O altă noutate demnă de semnalat se referă la disponibilitatea standardului ISO 21500:2014, Linii directoare pentru managementul de proiect.

„Acest standard internaţional oferă îndrumări pentru managementul proiectelor şi poate fi folosit de orice tip de organizaţie, incluzând organizaţii publice, private sau comunitare, precum şi pentru orice tip de proiect, indiferent de complexitate, dimensiune sau durată. Standardul oferă îndrumări cu privire la conceptele şi procesele importante ale managementului proiectelor, care au impact asupra execuţiei proiectelor.” – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Utilizatorii vizaţi de către acest standard internaţional sunt:

- managerii seniori şi sponsorii proiectelor, în scopul de a le oferi o mai bună înţelegere a principiilor şi practicilor de management al proiectelor şi de a-i ajuta să ofere sprijin şi îndrumare adecvate managerilor de proiect, echipelor de management al proiectelor şi echipelor proiectelor;

- managerii de proiect, echipele de management de proiect şi membrii echipelor proiectelor, astfel încât acestea să aibă o bază comună de comparare a propriilor standarde de proiect şi practici cu cele ale altora;

- elaboratorii de standarde naţionale sau organizaţionale, pentru a fi utilizate la elaborarea standardelor de management al proiectelor, care să fie compatibile la un nivel de bază cu cele ale altora.

„Nu sunt singurele noutăţi, le-am menţionat doar pe cele cu aplicabilitate generală. Există noutăţi şi în ce priveşte domenii de specializare mai strictă, precum: ISO 11133:2014 - Microbiologia alimentelor, hranei pentru animale şi a apei sau seria de standarde europene EN 16247 - Auditul energetic, precum şi standarde care au fost adoptate în anii anteriori prin metoda notei de confirmare şi a căror versiune română tocmai a fost publicată, într-o varietate de domenii precum: Materiale de construcţii; Management de mediu; Aplicaţii feroviare; Combustibili lichizi şi Medicină.

„Suntem permanent deschişi faţă de toate organizaţiile: companii, laboratoare, mediul academic şi de cercetare, pentru a oferi spre consultare întreaga bibliotecă de standarde. Oricine este binevenit la Centrul nostru să consulte biblioteca, să lectureze în prealabil un standard pentru a vedea dacă este într-adevăr cel necesar a fi implementat. De asemenea, ne consultăm cu beneficiarii, punându-le la dispoziţie selecţii largi din domeniul vizat precum şi din domeniile complementare. Acţionăm ca Centru Zonal al Asociaţiei de Standardizare din România (ASRO), iar eforturile noastre constante de promovare pe piaţa ieşeană şi regională au dat roade: organizaţiile au conştientizat din ce în ce mai mult, de la an la an, importanţa alinierii la standardele internaţionale în contextul unei economii competitive, astfel că putem consemna această preocupare ca fiind una dinamică. Iar mărturia în acest sens, o spunem fără falsă modestie, este consemnată în clasamentele anuale ale activităţii centrelor zonale, clasamente alcătuite de ASRO: de ani de zile - şi cifrele arată că cel mai probabil şi anul acesta - suntem în pole-position – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Pentru detalii de contact, persoanele interesate sunt rugate să acceseze site-ul Camerei de Comerţ: www.cciasi.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.