Cele mai spectaculoase experimente ştiinţifice, vineri la Noaptea Cercetătorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Cele mai spectaculoase experimente ştiinţifice, vineri la Noaptea Cercetătorilor

GALERIE
noaptea cercetatorilor
  • noaptea cercetatorilor
- +

Anul acesta, Noaptea Cercetătorilor va avea loc la Iaşi pe 24 septembrie. Copiii în special, dar şi adulţii interesaţi de noile dezvoltări ştiinţifice, au zeci de activităţi pregătite pe Esplanada Palas Mall, de la 17.00 la 22.00, participarea la toate activităţile fiind gratuită.

„Sunt activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele - zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziţii pentru stimularea creativităţii, a gândirii critice şi a curiozităţii. Programul este desfăşurat de cercetători, inventatori şi exploratori într-un mod creativ, educativ şi distractiv“, au transmis reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) - coordonatorii pe Iaşi ai evenimentului.

Printre activităţile de anul acest sunt incluse şi următoarele, din domenii diferite ale ştiinţei - observaţii astronomice, curse cu obstacole pentru roboţi, experimente cu fulgere, azot lichid, levitaţie, prisme, lasere, oglinda infinită, incursiuni interactive în meseria unui arheolog, a unui biolog, sau chiar a unui spion, activităţi educative despre cum este curăţată apa care ajunge la robinetul nostru (descoperim şi roboţii care parcurg canalele din oraş), jocuri interactive cu roboţi hidraulici, avioane sau catapulte, cât şi concursuri cu premii.

„Evenimentul Noaptea Europeană a Cercetătorilor din 2021 îşi propune să celebreze ştiinţa, cea care a facilitat progresul şi deschiderea lumii. Dacă anul 2020 poate fi definit prin cuvântul «Lockdown», sperăm să definim anul 2021 prin conceptul «Opening Up». Atribuim cercetării o contribuţie semnificativă pentru întoarcerea la normalitate. Niciodată în istoria umanităţii, impactul ştiinţei asupra vieţii noastre nu a fost mai clar şi mai rapid“, au precizat organizatorii.

Evenimentele vor respecta toate normele impuse de către autorităţi în această perioadă: limitarea numărului de participanţi, respectarea distanţei fizice, dezinfectare şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.