Cele șase paturi ATI de la Recuperare pentru pacienții COVID nu sunt gata
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Cele șase paturi ATI de la Recuperare pentru pacienții COVID nu sunt gata

GALERIE
spital recuperare
  • spital recuperare
- +

Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi se află în proces de organizare a celor şase paturi ATI pentru pacienţii COVID-19 pe care autorităţile locale au propus să fie amenajate până la rezolvarea problemelor existente la Spitalul mobil de la Leţcani ce urma să primească 24 de pacienţi în zona ATI. Paturile vor fi în Compartimentul de ATI de la secţia ORL, iar intervenţiile chirurgicale care urmau să se facă vor fi reprogramate pentru o dată ulterioară.

„Începând de vineri (n.r. - 16 octombrie) de când s-a pus problema organizării am fost să vedem spaţiul dedicat acestei activităţi, am creionat circuitele, iar încă de a doua zi am început să lucrăm la echipa medicală, să vedem aşezarea medicală în gărzi, facem şi listele cu medicaţia necesară pentru Terapie Intensivă, am făcut şi o listă cu echipamentele necesare şi solicităm sprijin din toate direc­ţiile pentru că activitatea de ATI pentru pacienţii COVID este diferită de cea ATI post-operatorie pe care noi o fa­cem“, a explicat dr. Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recupera­re.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că vor fi organizate circuite separate pentru a nu fi afectată activitatea medicală din restul spitalului. Mo­mentan, unitatea medicală are nevoie de echipamente me­di­cale pentru a putea trata pacienţi COVID, fiind nevoie de ventilatoare, pentru fiecare pat, dar şi de echipament de radiologie pentru a se putea face examinări radiologice la patul pacientului, evitând astfel deplasarea bol­navilor. Pentru început, personalul medical va fi cel existent în spital, fiind patru medici specializaţi în ATI. Spitalul de Recupe­rare este din luna august şi spital suport-COVID având 20 de paturi pentru tratarea pacienţilor, fiind tratate formele uşoare şi medii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.