Cele zece porunci vor fi afişate în premieră pentru SUA în sălile de clasă din şcolile public din Louisiana

joi, 20 iunie 2024, 09:29
1 MIN
 Cele zece porunci vor fi afişate în premieră pentru SUA în sălile de clasă din şcolile public din Louisiana

Autorităţile din Louisiana au impus, miercuri, afişarea celor „Zece Porunci” în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite.

Această  premieră a reaprins dezbaterea privind separarea bisericii de stat, potrivit AFP.

În toate școlile finanțate de stat

Guvernatorul republican al statului Louisiana, Jeff Landry, a promulgat o lege care impune ca, începând de anul viitor, Cele zece porunci să fie afişate în toate şcolile publice finanţate de stat, de la grădiniţe la universităţi.

Legea cere ca „Cele zece porunci” să fie afişate pe postere sau într-un cadru suficient de mare „şi cu un font adecvat pentru a fi lizibile”. ACLU, o importantă organizaţie americană pentru libertăţi civile, a indicat imediat că va acţiona în instanţă.

Separaţia dintre biserică şi stat

„Legea încalcă separaţia dintre biserică şi stat şi este în mod clar neconstituţională”, a afirmat aceasta într-un comunicat. Primul amendament al Constituţiei SUA interzice instituirea unei religii naţionale sau preferinţa unei religii în detrimentul alteia.

Alte state conservatoare din sudul SUA au încercat să adopte măsuri similare, dar aceasta este prima dată când un stat a inclus acest lucru în lege.

Citiți și: Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea: Cele 10 porunci pentru creier!

Citiți și: Cel mai pazit secret al crestinismului, Chivotul Legii, ar putea fi scos la lumina, dupa mii de ani de mister

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii