Celebra geantă Dior realizată de Mircea Cantor a fost expusă la Baia Turcească din Iași

joi, 16 mai 2024, 14:38
1 MIN

Stabilit la Paris de mai mulți ani, Mircea Cantor, câștigătorul prestigiosului premiu Duchamp (2011), a expus în cadrul RCW 2024,  la Baia Turcească, celebra geantă  realizată la invitația casei de modă Dior-Lady Dior Art (proiect prin care artistul a reimaginat în manieră proprie faimoasa geantă Lady Dior).

Vernisajul expoziției „Hommage To Those Who Keep The Flame Alive | Mircea Cantor x DIOR”  a început la ora 13.00.

A ales drept inspirație pentru proiect un element al vestimentației populare strâns legat de locurile din care se trag bunicii săi, cojocul cohănesc, o vestuță pentru femei specifică zonei Bihorului, provenind din Vașcău. Pe lângă cojocul binșenesc, este vorba despre straie de sărbătoare, purtate la ocazii speciale, dar care vorbesc despre măiestria centrelor de cojocărie faimoase în zonă. Totuși, cel pe care l-a folosit artistul are o influență mult mai simplistă: grădina raiului, apoi izgonirea din rai.

Cantor a expus în toată lumea, a luat parte la proiecte semnificative și a explorat noi idei, în același timp continuând, în anumite aspecte ale muncii lui, să valorifice simboluri locale străvechi. Mircea Cantor e primul artist român care a creat o geantă Dior, pentru care s-a inspirat din portul tradițional.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii