Celebra soprană Anna Netrebko, internată cu Covid-19. Unde e vaccinul rusesc?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Celebra soprană Anna Netrebko, internată cu Covid-19. Unde e vaccinul rusesc?

GALERIE
Anna Netrebko
  • Anna Netrebko
- +

Celebra soprană rusă Anna Netrebko a anunţat joi că este infectată cu noul coronavirus şi a fost internată, la câteva zile după ce a participat la spectacolul de redeschide a teatrului moscovit Balşoi, scrie AFP.

Anunţul infectării sale intervine în contextul în care principalele teatru ruseşti - Balşoi şi Mariinski din Sankt Petersburg - s-au confruntat cu cazuri de coronavirus, la puţin timp după redeschidere, stârnind temeri legate de securitatea artiştilor.

"Sunt la spital de cinci zile cu o pneumonie Covid şi voi începe în scurt timp să mă recuperez", a scris pe Instagram starul de 48 de ani, una dintre cele mai mari soprane actuale. Soţul său, tenorul azer Yusif Eyvazov are anticorpi, ceea ce arată că a fost infectat, a adăugat diva.

Teatrul Balşoi, care s-a redeschis după şase luni, a fost nevoit să anuleze a treia reprezentare a operei lui Verdi prevăzută în 10 septembrie din cauza contaminării unui artist. Teatrul moscovit a prezentat un sezon 2020-2021 ambiţios, impunând în acelaşi timp reguli de distanţare socială şi portul măştilor în timpul reprezentaţiilor. La jumătatea lui august, 30 de membri ai trupei teatrului Mariinski din Sankt Petersburg, majoritatea dansatori, au fost infectaţi, forţând teatrul să decaleze spectacolele. Mariinski a fost primul care şi-a redeschis porţile după carantina impusă în Rusia, în 1 august.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.