Céline Dion face mărturisiri despre un exces de „medicamente foarte periculoase”, ”valium între altele”

luni, 17 iunie 2024, 18:12
2 MIN
 Céline Dion face mărturisiri despre un exces de „medicamente foarte periculoase”, ”valium între altele”

Cântăreaţa Céline Dion a făcut mărturisiri în weekend, la postul francez TF1, despre excesul său de ”medicamente foarte periculoase”, înaintea difuzării unui documentar despre boala care o ţine departe de scenă, relatează AFP.

Canadianca în vârstă e 56 de ani luptă de ani de zile împotriva sindromului persoanei rigide, o maladie autoimună, fără un remediu cinoscut, care provoacă dureri acute, dificultăţi de mişcare şi spasme.

Ea nu a mai putut să dea niciun concert începând din 2020. Amazon Prime Video urmează să difuzeze – începând de la 26 iunie – un documentar intitulat ”Eu sunt: Céline Dion”.

Atunci când durerea a devenit prea puternică, dintr-un motiv pe nu l-a ştiut până în 2022, declară cântăreaţa din Québec, ”am anulat multe spectacole, m-am trezit minţind, luând medicamente. Poate că am să încerc un antiinflamator, un antispasmodic ori ceva”.

”Am început cu lucruri mici şi am ajuns la medicamente foarte periculoase, pentru a continua”, declară ea în acest interviu înregistrat în mai la Las Vegas, în Statele Unite.

Întrebată de jurnalista Anne-Claire Coudray dacă a luat ”valium”  – un diazepam, o benzidiazepină -, Céline Dion a răspuns ”da, între altele”.

”Fără să am un diagnostic. La început, ajuta un pic. Dar, foarte rapid, trebuia ca dozele să crească”, a adaugat ea.

”Iar atunci când ajungi la un nivel periculos de medicaţie şi nu mai funcţionează, ai două opţiuni: să continui sau să te opreşti să respiri şi s-a terminat”, declară ea.

”Nu trăi durerea singur. Acceptă să vobeşti despre ea şi să te consulţi. Nu suferi singur”, îndeamnă cântăreaţa.

Céline Dion, al cărei nume este evocat de Le Canard enchaîné printre ale altor artişti care ar urma să cânte la ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris, la 26 iulie, declară că este sigură că va da din nou concerte într-o bună zi.

”Nu ştiu când, dar voi reveni pe scenă”, declară ea

Citiți și: Actorul Armie Hammer spune că este „recunoscător” după acuzaţiile de agresiune sexuală şi zvonul „hilar” despre canibalism

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii