Centenarul Marii Uniri de la 1918 în comunitatea cantemiristă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Centenarul Marii Uniri de la 1918 în comunitatea cantemiristă

GALERIE
cantemir
  • cantemir
- +

Aflat la prima ediţie, concursul “Modele şi valori – Memoria Marii Uniri”, organizat de Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, este prilejuit de sărbătorirea Centenarului, fiind realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi cu unităţi din mediul preuniversitar ieşean, respectiv Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”.

Prima parte a activităţii are loc vineri, 27 aprilie 2018, începând cu ora 10.00, în Sala de Festivităţi „Monique Roussel” a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, unde vor participa invitaţi de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Facultatea de Istorie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Muzeul „Mihail Kogălniceanu” etc. După cuvântul invitaţilor, elevii de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” şi de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” vor susţine un program cultural-artistic. Partea a doua a activităţii este reprezentată de Concursul „Memoria Marii Uniri” desfăşurat pe două secţiuni, proba teoretică şi proba practică, accentuând caracterul interdisciplinar prin îmbinarea metodelor moderne cu cele clasice.

Acest concurs îşi propune să valorifice competenţele elevilor de liceu, potențialul lor creativ, spiritul cultural-ştiinţific, într-un demers de cercetare a temei Marii Uniri și a ecourilor sale în memoria generației de azi. De asemenea, acest concurs îşi propune să deschidă noi perspective de cunoaştere şi abordare a operelor literare.

Manifestarea, organizată într-un permanent şi creativ parteneriat elev – profesor - bibliotecar, este menită să antreneze elevii într-o competiţie artistică, urmărindu-se dezvoltarea gustului estetic, cultivarea spiritului prin artă şi, nu în ultimul rând, orientarea spre  CARTEA din bibliotecă.

Director, prof.dr. Anca Dimitriu

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.